BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
ÖĞRETMEN

DGS ikincisi Diyanet'i gururlandırdı!

Bahçelievler müftülüğü veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak görev yapan Muhammet Numan Tütüncü, DGS’de Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye genelinde 21 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen ve sonuçları 03 Ağustos 2013 tarihinde açıklanan Dikey Geçiş Sınavı’nda İstanbul Bahçelievler Müftülüğü’nde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak çalışan Muhammet Numan Tütüncü, Türkiye ikincisi olarak Diyanet camiasını gururlandırdı.

Kendi yarıştığı sözel grupta sınava katılan40760 aday arasında gösterdiği başarıyla Türkiye ikincisi olan Tütüncü, sınava sözel gruptan girdiği için puanının hesaplanmadığı sayısal bölümde ise sadece 1yanlış yaparak o konudaki iddiasını da göstermiş oldu. Sözel ve sayısal olarak adaylara 80’er soru sorulan DGS’de adayların çoğunun sınav boyunca ancak bir grubun sorularını yetiştirebildiği bir ortamda bütün sorular arasında sadece iki soruyu boş bırakarak 158 soruya cevap veren ve yapılabilen soru bazında Türkiye ortalaması sözelde 30, sayısalda ise 14 iken; sözelde 69, sayısalda ise 77soruyu doğru işaretleyen Tütüncü, 319 puan alarak istediği her üniversiteyegitme şansını da elde etmiş oldu.

Erzurum İlahiyat Ön Lisans Programı mezunu olarak sınava katılan ve İlahiyat Lisans Programına geçmek isteyen Tütüncü,aynı zamanda İstanbul Üniv. Siyasal Bil. Fak. Mezunu ve ikinci üniversite programıyla da İktisat eğitimini devam ettiriyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR