BIST 9.438
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,76
KPSS

DGS 2017 sınav sonuçları osym.gov.tr sorgu ekranı

DGS 2017 sınav sonuçları osym.gov.tr'den bugün son dakika açıklandı. Sınava giren adayların heyecanla beklediği DGS sonuçlarını memurhaber ve osym.gov.tr'den öğrenebilirsiniz. DGS 2017 sonuçları haberimizde.

DGS sonuçları ÖSYM tarafından sınavın neticesini merakla bekleyen adayların erişimine açıldı. DGS 2017 sınav sonuçları osym.gov.tr ve memurhaber'de.

DGS sonuçları, ÖSYM'nin yapmış olduğu değerlendirmenin ardından adayların erişimine açıldı. Lisans eğitimlerini gerçekleştirmek isteyen on binlerce aday, DGS sonuçları açıklamasının ardından tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Tercihlerin tamamlanmasıyla birlikte yerleştirme işlemleri sürecine girilecek. 

30 TERCİH HAKKI BULUNUYOR

Sınav sonuçlarının açıklanması ile adaylar tercih işlemi yapacaklar. Adayların sonuç belgelerinde; 2017 DGS puanları, ön lisans başarı puanları yer alacak. Bu bilgiler dışında adaylar sınav sonuç belgesi üzerinden testin sayısal ve sözel bölümlerinde yaptıkları doğru ve yanlış cevap sayılarına da ulaşabilecekler. Adaylar için tercih tarihleri, ÖSYM tarafından belirlenecek. 

ÖSYM tarafından belirlenen tarih aralığında DGS tercih işlemleri yapılabilecek. Tercih işlemini yapan adaylar, tercih süresi içinde tercihlerinde değişiklik yapabilecek. Adayların tercih için toplam 30 tercih hakkı bulunuyor. 30 tercih hakkının tamamının adaylar tarafından doldurulma zorunluluğu bulunmuyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR