BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,06
ALTIN 2.468,72
ÖĞRETMEN

Devamsız öğrenciyi muhtar takip edecek!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortaöğretim kurumlarında devamsızlığı önlemek amacıyla muhtarlardan yardım isteyecek. Muhtarlar devamsızlık yapan öğrenciyi öğretmeniyle beraber evinde ziyaret edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci devamsızlığını önlemek için eylem planı hazırladı. Plana göre okul, öğrencinin devamsızlığını önlemek için mahalle muhtarından yardım isteyecek. Yardım ise, öğretmenin devamsızlık yapan öğrencinin evini ziyareti sırasında gerçekleşecek. Muhtar bu ziyarette öğretmene eşlik edecek. Milli Eğitim Müdürlükleri, ortaöğretim kurumlarına öğrenci devamsızlığının engellenmesi için hazırlanan bir eylem planı gönderdi. Plan Bakanlığıın Anadolu Liseleri'nde eğitim gören öğrencilerin devamsızlık nedenlerine ilişkin raporları incelemesi sonucu oluşturuldu.

VELİYE SMS GELECEK

Plana göre liselerde Devamsızlık Takip ve Önleme Komisyonu oluşturulacak. 10 gün olan özürsüz devamsızlık hakkının 5 gününü kullanan öğrencinin velisi bilgilendirilecek. Bu bilgilendirme 8383 Veli Bilgilendirme SMS sistemiyle gerçekleştirilecek. Ailesi tarafından çalıştırılan çocuklar belirlenip velisiyle diyaloğa geçilecek ve okula devamları sağlanacak. Örgün eğitime devam edemeyen öğrenci açık öğretim lisesine yönlendirilecek. Devamsızlığı en az olan öğrenci ödüllendirilecek.

İKİ GÜN ÜST ÜSTE MAZERETİ YOKSA

Taraf gazetesinin haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı'nın 7 Eylül'de yayınladığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile birçok uygulama değişikliğine gidildi. 12 yıllık eğitimle zorunlu hale getirilen liselerde özürsüz devamsızlık 20 günden 10 güne düşürüldü. Özürlü özürsüz toplam devamsızlık ise 45 günle sınırlandırıldı. Yeni yönetmeliğe göre 2 gün üst üste mazeretsiz devamsızlık yapan öğrenciye disiplin cezası uygulanacak. Ayrıca velinin yazılı beyanı da özür belgesi kapsamında değerlendirilecek ve devamsızlık konusunda velinin takip sorumluluk ve insiyatifi arttırılacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR