BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

Dershaneler hakkında son sözünü söyledi!

Son günlerin en tartışmalı konusu olan dershanelerin kapatıması ile ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, dershaneler konusunda geri dönüşün mümkün olmadığını söyledi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın dershaneler ile ilgili son sözü...

Başbakan Erdoğan, "Dershanelerin kapatılması bugün gündeme gelmiş bir konu değil. İktidar olduğumuzda, (Milli Eğitim Bakanı Çelik'e) (artık bu dershaneler konusunu bir çözüme kavuşturalım artık bunu dönüşüm projesi olarak sizden istiyorum) dedim" dedi.

Dershaneler ile ilgili tüm haberleri buradan okuyabilirsiniz...

Erdoğan, "(Teşviklerimize rağmen) Peki niye acaba okula yanalışmıyor da illa 'dershane' deniliyor. Onlar bize bunu anlatamıyor. Biz de bunu anlamakta zorlanıyoruz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Kusura bakmasınlar, darbe hükümeti değiliz. Biz bu gayretin içindeyken böyle bir kara kampanyanın 'gece baskını' şeklinde böyle bir çirkin yaklaşımın olması hakikaten bizi ciddi manada üzmüştür. Kampanya öyle bir boyuta öyle getiriliyor ki... Ortaya çıkmış bir tasarı dahi yok" ifadesini kullandı.

GERİ DÖNMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL

Erdoğan, "(Dershaneleri okula dönüştürme çalışmasından) Geri dönmemiz diye birşey burada asla söz konusu değil... Gelinen noktada dershane anlayışının, düşüncesinin yürümesi mümkün değil" dedi.

DERSHANELER İLE İLGİLİ SON DURUM NE?

- Dersanelerle ilgili yapılan çalışmalar uzun zamandır planlanıyordu. Elimizde çok eski tarihli gazete kupürleri var. Bakın Bu şahıs (Abbas Güçlü'nün olduğu bir tabela gösteriyor) daha önceden kapaılsın derken bugün dershaneleri destekliyor.

- Dersanelerin dönüşümü konusunda elimizden geleni yapacağız dedi.

- Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi Öğrencilerinin büyük çoğunluğu dershaneye gidiyor. Bu aileler zaten zengin. Fakir ailelerin çocuklarını yolladıkları meslek liselerinde dersaneye gitme oranı çok düşük.

- Etüt Salonlarının kapatılması ile ilgili bir çalışma yok.

- Dershaneler sadece çocuklara test tekniği öğretiliyor.

- Tayin bekleyen öğretmenler, öğretmenlik hakkını kazanmış değiller.

- Herhangi bir arayış içinde değiliz, bu aşamadan sonra geri adım atmamız mümkün değil.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR