BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,80
ALTIN 2.416,26
ÖĞRETMEN

Dershane taslağında işbirliği yapılacak!

Dershanelerin dönüşümüne yönelik taslağın yazım aşamasında sektör temsilcileri ile MEB işbirliği yapacak. Bakanlık, söz konusu kuruluşlardan 7 Ocak 2014 Salı gününe kadar son görüşlerini talep etti.

Kamuoyunu uzun zamandır meşgul eden dershanelerin özel okullara dönüşümü yolunda sona gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sendikalarının yanı sıra TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, ÖZDEBİR, GÜVENDER gibi 17'ye yakın kuruluşa dershanelerin dönüşümüne ilişkin görüşlerini sordu. Söz konusu kurum ve kuruluşlar ile 17 STK dönüşüme ilişkin son sözlerini 7 Ocak Salı Bakanlığa iletecek

TASLAK BİRLİKTE YAZILACAK

Akşam gazetesinin haberine göre; Bakanlık, eğitim sektörü, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarından Salı gününe kadar son değerlendirmelerini alacak. Bundan sonraki aşamada ise dönüşüme ilişkin kanun taslağının oluşması olacak. Dönüşümün şartları, teşvik modelleri ve rakamlarının yer alacağı taslağın yazım aşamasında da görüşü alınan STK'lar hazır bulunacak. Bu kapsamda ilgili kuruluşlar yeniden Bakanlık ile masaya oturacak ve dönüşüme ilişkin taslak iş birliği ile yazılacak. Taslağın yazım aşamasında ilgili kuruluşların hukuki temsilcilerinin de yer alması bekleniyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR