BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Deprem sürüyor, 250 kişi atıldı

Bakan Işık’ın göreve gelmesinden itibaren geçen süre içerisinde 90’ı üst düzey yönetici olmak üzere 250 kişinin işine son verildiği öğrenildi.

MEMURLAR- TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde (MAM) işten atmalar devam ediyor. Bu ay 30 çalışanın işine son verildi. CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, TÜBİTAK’ta son aylarda 250 kişinin ekmeğiyle oynayıp sokağın ortasına bırakıldığını belirterek, “Kimsenin ekmeğiyle oynamayın.” diyerek işten atmalara tepki göstermişti.

TÜBİTAK MAM’da çalışan kıyımı sürüyor. Tez-Koop İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Çağdaş Duyar, 9 Aralık tarihinde alınan karar kapsamında 30 çalışanın işine son verildiğini söyledi.

TÜBİTAK MAM’ın, insan kaynakları, satın alma, gümrükleme, siber güvenlik ve bilgi işlem bölümlerinde çalışan 30 kişinin işten çıkartıldığını belirten Duyar, “İşine son verilenlerin biri 6, diğerleri 3 yıllık çalışan. Kadrolu hükmünde bunlar. İşine son verilenleri, haklarını aramaları için yönlendiriyoruz. Herkes dava açacak.” dedi. Duyar, bir süre önce de TÜBİTAK MAM’da önce 110, ardından 14 kişinin işine son verildiğini ifade etmişti.

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan da TÜBİTAK’ta son üç ay içerisinde 250 kişinin ekmeğiyle oynayıp sokağın ortasına bırakıldığını belirterek, “Sayın Bakan, göreve geldiğinizdeki montaj hissiyatınızı acaba bilimsel bir kurumun başına hayvanat bahçesinde görevlendirdiğiniz bir müdürü getirerek birden bilimsel bir noktaya mı getirdiniz? Bu sizce toplumun, kamuoyunun vicdanını rahatlatıyor mu?” diye sormuştu. Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık’ın göreve gelmesinden itibaren geçen süre içerisinde 90’ı üst düzey yönetici olmak üzere toplam 250 kişinin işine son verildiğini ifade ederek, “Sayın Bakan’a soruyorum. Siz bu insanların ekmeğiyle neden oynuyorsunuz? Neden bununla oynama ihtiyacı hissediyorsunuz? Vicdanınız bu konuda rahat mı?” demişti.

Zaman'ın haberine göre, TÜBİTAK’ın bağlı bulunduğu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da işten atılmalarla ilgili, “TÜBİTAK, devlet memurları kanununa göre değil de iş kanununa göre çalışan bir kurum. TÜBİTAK bazen proje bazında eleman istihdam eder, proje bittiği zaman oradaki elemanların işleri de bitmiş olur. Bazen de iş akdi sözleşmesiyle alınır. Herhangi bir nedenle işinin devamı uygun görülmeyenler oradaki yetkililerin kararıyla işlerine son da verilir, yeni eleman da alınır. Bu sonuçta iş kanununa göre yapılan bir işlemdir.” demişti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR