BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

Davutoğlu'ndan AYM'nin dershane kararına ilk tepki!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AYM'nin dershanelerin kapatılmasıyla ilgili verdiği kararı değerlendirdi.

Başbakan ahmet Davutoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı koalisyon görüşmesi sonrası basın açıklamasında bulundu. Davutoğlu'na gazeteciler tarafından Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerin kapatılmasıyla ilgili verdiği iptal kararı soruldu.

AYM'NİN GEREKÇESİ ULAŞINCA DEĞERLENDİRECEĞİZ

Başbakan Davutoğlu, Anayasa Mahkemesinin dershanelerle ilgili kararına ilişkin daha gerekçeli, detaylandırılmış çerçevenin kendilerine de kamuoyuna da ulaşmadığını belirterek, "Ulaştığı zaman değerlendirmelerimizi yapacağız. Anayasa Mahkemesi kararının gerekçeli yayınlanması sonrasında alacağımız tedbirler hususunda kimsenin tereddüdü olmasın. Bu anlamda boşluk olmaması için gayret sarf edeceğiz" dedi.

EĞİTİM POLİTİKALARINI HÜKÜMETLER BELİRLER

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'de eğitim politikalarını belirleme hakkı, yetkisi, sorumluluğu siyasi iradeye aittir. Gerek yasal çerçeve gerek Türkiye'deki güçler ayrılığı esasına göre dış politika, ekonomi politikaları, sosyal devlet politikalarını yönetmek nasıl halkın seçtiği hükümetlerin uhdesinde ise eğitim politikalarını belirleme de halkın seçtiği hükümetlerdedir. Eğitim politikalarının ne olacağına karar verecek makam yürütme erkidir"

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR