BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
GÜNCEL

Cumhurbaşkanı açıkladı! Bedelli askerlik kalıcı hale getiriliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de yeni askerlik düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Lise mezunlarının askerlik süresinin 6 aya ineceğini söyleyen Erdoğan, bedelli askerliğin ise kalıcı hale getirileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik uygulamasının, ordunun personel ihtiyacına göre belirlenen bir rakamla sınırlı olmak üzere kalıcı hale getirileceğini söyledi.

Erdoğan, Balıkesir Kuvayımilliye Meydanı'nda düzenlenen AK Parti mitinginde, yeni askerlik sistemiyle ilgili bilgiler verdi. Milletin talebi ve ordunun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığına yeni bir askerlik sistemini çalışmaları için talimat verdiğini anımsatan Erdoğan, yüksekokul mezunlarının da yedek astsubay olarak ihtiyaca göre askerlik yapabileceklerini söyledi. 

LİSE MEZUNLARININ ASKERLİK SÜRELERİ KISALIYOR
Lise mezunlarının istemeleri halinde 6 ayda terhis olabileceklerini söyleyen Erdoğan, askerliğe devam etmek isteyenlere ise ikinci 6 ayda maaş ödeneceğini isterlerse de sözleşmeli için başvuru yapabileceklerini kaydetti.

"HERKES BEDELLİ ASKERLİĞE BAŞVURABİLECEK"
Erdoğan, bedelli askerlik konusunda da, "Bedelli askerlik uygulamasını, ordumuzun personel ihtiyacına göre belirlenen bir rakamla sınırlı olmak üzere kalıcı hale getiriyoruz." açıklamasında bulundu.

"ASKERLİK GÖREVİ BİR YÜK OLMAKTAN ÇIKIYOR"
İlk etapta her yıl 145 bin kişinin bedelli askerlikten yararlanabileceğini vurgulayan Erdoğan, "Bedelli askerlik ücreti de sabit bir formüle göre hesaplanacak. Kurumlarımızın yaptıkları hesaplamalar, bedelli askerlikten gelen kaynağın eğitim dönemleri dışında tamamı maaşlı hale gelen diğer görevlilerin maliyetlerini ziyadesiyle karşılayacağını gösteriyor. Böylece gençlerimiz için askerlik görevi bir yük olmaktan çıkıyor." dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR