BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Çöplükten 26 bin konuta elektrik! 

KONYA Büyükşehir Belediyesi çöpte üretilen elektrikle 26 bin haneye elektrik sağlıyor! 

KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı, belediyeye bağlı metan gazından elektrik enerjisi üretim tesisi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Akyürek, tesisin 4 üniteden oluştuğunu belirterek ”Tam kapasite ile çalışan tesisimiz günlük ortalama 26 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılıyor" dedi. 

TAM KAPASİTE İLE 5,6 MEGAVAT ENERJİ 

Bu tesisin Konya ve Türkiye için önemli olduğunu belirten başkan, ayrıca tesisin tam kapasitesiyle saatte 5,6 megavat enerji ürettiğini ifade etti. 

Konuşmasına devam eden Akyürek şu ifadeleri kaydetti: 

"Tesisimiz 4 üniteden oluşuyor. Tam kapasite ile çalışan tesis, günlük ortalama 26 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılıyor. Enerji tesisinde saatte 2 bin 850 metreküp çöp, yakılarak enerjiye dönüştürülüyor. Tesiste 2015 yılında 43 milyon 232 bin 243 kilovatsaat elektrik üretildi. Aynı zamanda üretim tesisinde jeneratörlerin çalışmasıyla ortaya çıkan ısı, eşanjör vasıtasıyla serada kullanılıyor." 

TESİS DÜNYA'YA ÖRNEK

Bölgede bin 200 metrekarelik seralarda 30-35 ton civarında domates üretilebilecek kapasite bulunduğunu söyleyen başkan, "Burada üretilen domatesler, arılı sistemle doğal olarak üretildiği için çok rağbet görüyor. Tesis, Türkiye'nin dünyaya örnek gösterebileceği bir yatırım" diye konuştu. 

Geçen yıl 43 milyon 232 bin 243 kilovatsaat elektrik üretilen tesiste, aynı zamanda jeneratörlerin çalışmasıyla ortaya çıkan ısı, serada kullanılıyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR