BIST 10.039
DOLAR 40,02
EURO 46,99
ALTIN 4.272,95
31°İstanbul
MEMUR

Çetinsaya'dan akademik uzmanlara zam talebi!

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya "Yükseköğretim Akademik Arşiv Projesi" Tanıtım Toplantısında konuştu.

Çetinsaya, YÖK Konferans Salonunda "Yükseköğretim Akademik Arşiv Projesi Tanıtım Toplantısı"nın açılışında yaptığı konuşmasına, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na toplantıya katılımı dolayısıyla teşekkür ederek başladı.

-"Akademik zamma" uzmanların da dahil edilmesi talebi

Çetinsaya, Türkiye'nin 140 bin öğretim elemanının bulunduğunu bildirdi.

Konuşmasında, akademisyenlere yapılan zamma da değinen Çetinsaya, şöyle konuştu:

"Tüm yükseköğretim camiası adına size en kalbi teşekkürlerimizi de sunmak isterim. Bizler uzun yıllar içinde mesleğimizin erozyona uğramaya başladığını görerek neredeyse ümitsizliğe kapılıyorduk. Ancak hükümetinizin ilk icraatlarından olarak akademik zammın gerçekleştirilmesi, akademisyenlerin özlük haklarının Türkiye'deki diğer muadilleriyle eşit hale getirilmesi bizleri son derece mutlu etmiştir ve tekrar mesleğimize ve yükseköğretim sisteminin geleceğine umutla bakmamıza vesile olmuştur. Bu bakımdan sadece bu salondaki kişiler için değil, yaklaşık 120 bin kişilik yükseköğretim ailesi olarak size şükranlarımızı arz ediyoruz. "

Çetinsaya, teşekkür konuşmasının ardından boynunda bir borç olduğunu, onu da belirtmesi gerektiğini belirterek, "Bütün bu yasa çalışmaları yapılırken yaklaşık 3 bin 500 kişilik bir uzman grubumuz var. Onların unutulduğunu görüyoruz Meclis'e sunulun çalışmada. Bu konuda da direktiflerinizi bekliyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
HABERLER

Mide bulandıran olaya 60 yıl! Küçük bebeğe cinsel istismar

Yeri göğü inletiyorlar! İşte İslam ordusuna katılan ülkeler ve savaş güçleri

Yürekleri paramparça eden olay! Boşanma aşamasındaki eşini acımasızca öldürdü

İşte Terörden arananlar listesindeki FETÖ üyeleri! Liste yenilendi kırmızı bültenle aranıyorlar

Çok kolay gibi görünse de aslında hiç de öyle değil. İşte enteresan zeka soruları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '3600 ek gösterge' açıklaması

ÇOK OKUNANLAR
Close menu