BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.518,26
GÜNCEL

Camii minarelerinde müzik çaldı! Provokasyon hazırlığı mı yapılıyor?

İzmir'de bazı cami hoparlörlerinden müzik çalınmasının ardından bu kez İstanbul'da benzer bir olay yaşandı. Kartal, Pendik ve Tuzla ilçelerinde bulunan camilerin hoparlörlerinden müzik çalınması akıllara 'Provokasyon provası mı?' sorusunu getirdi.

İstanbul Müftülüğü'nden alınan bilgiye göre, Kartal, Pendik ve Tuzla ilçelerindeki camilerinin ses sistemlerine korsan bir müdahale oldu. Gece saatlerinde yükselen sesler, vatandaşların da tepkisine neden oldu.

Peş peşe yaşanan olaylar, akıllara 'Provokasyon provası mı?' sorusunu getirdi.

"SİSTEMİ KAPATTIK AMA..."

Güzelyalı Mahallesi'nde sakinlerinden Osman Yılmaz, "Yatsı namazı sırasında marş şeklinde bir ses geldi. Hocanın evi burada olduğu için sistemi kapattı. Bizim cami, Kadıköy Osmanağa Camii'den alıyor ama 'Bu sıkıntı olacak' diye sistemi kapattık. Daha önce de küçük sıkıntılar oluyordu, bu sefer fazlalaştı. Hoca burada olduğu için kapattı, çünkü sesi bütün mahalleyi rahatsız ediyor" diye konuştu.

"AYNI MÜZİK BİZİM CAMİDE DE ÇALDI"

Diğer mahalle sakini Metin Şeker de olayla ilgili şunları kaydetti: "Dün öğle saat 10.30 gibi, akşam ve yatsı ile gece saatlerinde aynı müzik, bizim camimizde de çalındı. Tabii cemaat olarak bu durumdan rahatsız olduk.

Neden böyle bir sisteme giriyorlar, nasıl giriyorlar, kasıtlı mı giriyorlar, bunların araştırılmasını istiyoruz tabii. Böyle bir müzikten hoşnut değiliz. Camilerimizden minarelerimizden ezan okunacak yerde böyle şeylerin olması hoş değil."

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı da öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

20 Mayıs 2020'de İzmir'deki bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılmıştı.

Müftülük'ten yapılan açıklamada, yayının, merkezi sistemin frekansına korsan şekilde müdahil olanlarca yapıldığı belirtilmiş, konuyla ilgili inceleme başlatıldığı ve suç duyurusunda bulunulduğunu bildirmişti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da eylemi gerçekleştiren ve eylem ile ilgili videoları övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR