BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,13
ALTIN 2.476,94
EMEKLİ

Çalışma Bakanı'ndan intibakta kötü haber!

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Çalışma Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı, intibak davası, madenlerdeki iş güvenliği gibi konularda açıklamalar yaptı. 2000 yılı sonrası emekli olanlar için intibak çalışması olacak mı? İşte Faruk Çelik'in cevabı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, canlı yayında NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.

ÇALIŞMA BAKANI FARUK ÇELİK'TEN FLAŞ AÇIKLAMALAR

2000 YILI SONRASI İNTİBAK SORUNU GİDERİLECEK


2000 yılı sonrası emekli olanlar için bir intibak çalışması olup olmayacağı sorusuna yanıt veren Çelik, "2000 öncesinde siyaset emeklilik sistemine çok müdahil olmuş bir oy avcılığına dönüştürülmüş ve sistem tahrip olmuştu. Geçmişe dönük bazı adaletsizliklerin olduğu kesin. 2000 öncesi ile ilgili seçimlerde verdiğimiz sözü yerine getirme adına yaklaşık 2 milyon emeklimizi ilgilendiren eşit zamanlı çalışmalarına eşit prim ödemelerine rağmen farklı zamanlarda emekli oldukları için ücretlerdeki dengesizliği önlemeye dönük intibak düzenlemesini yaptık. 2000'den sonra ise farklı sistemlerde orada da var. Orada bir adaletsizlik varsa onu da gidermek yöneticilerin görevidir." dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR