BIST 10.240
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,22
MEMUR

Çalışan annelere döner sermaye verilmiyor!

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün son genelgesine göre anne olan kadın çalışanlara döner sermayeden pay verilmeyecek! İşte o genelgenin detayları...

Süt izni kullanan kadın çalışanların çalışmadığı saatlerin işlenmesi ve döner sermaye ödemelerinin buna göre hesaplanmasının yapılması öngörüldüğü Sağlık Bakanlığı genelgesine göre, çalışan annelere döner sermaye ödenmemesi önerildi.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 81 İl Sağlık Müdürlüklerine 3710678 sayılı 6 nolu kamu personeli genel tebliği başlıklı bir genelge gönderdi. Kadın çalışanların hem kariyerlerini sürdürüp hem de anne olmaları için gereken şartların sağlanmaya çalışıldığı günümüzde Sağlık Bakanlığı'nın süt iznini mazeret izni kategorisine soktuğu bu genelgesi 'yok artık' dedirtti.

İşte o genelge:

"Netice olarak söz konusu mevzuat hükümleri birlikte değerlendirildiğinde mazeret izinlerinde geçen sürelerin çalışılmayan gün olarak hesaplanması suretiyle ilgili dönem için mezkur mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılması hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim."

SÜT İZNİ VE 657'DEKİ TANIMI
Süt izni diye bilinen, 657 sayılı kanunun 104'üncü maddesinin (D) fıkrasında, "Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR