BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

Bunu yapan öğrenci MEB'in takibinde

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yenilenen Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre e-okul sistemini revize edecek.

Buna göre, kopya çeken öğrencinin ders puanı alanına "K" kopya, mazeretsiz olarak sınava girmeyen, performans ve proje çalışmasını teslim etmeyen öğrencinin ilgili ders puan hanesine "G" yazılacak. Bunlar hesaplamada sınav sayısına dahil edilecek.

MEB, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişikliğe giderek, ölçme ve değerlendirme esaslarını yeniden belirlemişti.

Bu yeni düzenlemeye göre, öğrencilerin başarısı öğretim programı öğrenme kazanımları esas alınarak dersin özelliğine göre yazılı sınavlar, uygulamalı sınavlar, performans çalışmaları ve projelerle, işletmelerde beceri eğitiminde alınan puanlara göre tespit edilecek.

Bakanlık, ortaöğretim kurumlarındaki iş ve işlemlerin yeni mevzuat düzenlemesi doğrultusunda yürütülmesi ve aksaklık yaşanmaması için bazı açıklamaları içeren yazı hazırlayarak illere gönderdi.

Yazıya göre, yönetmelikteki kayıt işlemlerine ilişkin 8. sınıfı bitirip hiçbir ortaöğretim kurumuna kayıt yaptıramayan öğrencilerin kayıtları, milli eğitim müdürlüklerince ilişkilendirildikleri liselere, ortaokul ve imam hatip ortaokullarıyla koordine sağlanarak sistem üzerinden yapılacak.

Yurt dışından gelen öğrencilerin Anadolu, Anadolu imam-hatip veya Anadolu mesleki ve teknik liselere nakil ve geçişleriyle ilgili e-okul sisteminde bir modül açılacak. Bu konuyla ilgili öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları yetkilendirilecek.

Bu öğrencilerin yerleştirildikleri okuldan kapsam dahilindeki bir başka okula nakilleri ancak yerleşim yeri değişikliğine bağlı olarak yine komisyon tarafından yapılacağından nakil işlemleri sırasında bu kapsamdaki öğrencilere izin verilecek.


Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR