BIST 10.730
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.502,67
İŞÇİ

Bu kez işçilerin talepleri kabul edildi!

Sarıyer Belediyesi'nde taşeron olarak çalışan ve yol, yemek paraları ile sigorta primlerinin ödenmesi, sosyal haklarının yerine getirilmesi taleplerinde bulundukları için işten çıkarılan 4 işçinin 86 günlük direnişi sonuç verdi.

- Sarıyer Belediyesi'nde taşeron olarak çalışan ve yol, yemek paraları ile sigorta primlerinin ödenmesi, sosyal haklarının yerine getirilmesi taleplerinde bulundukları için işten çıkarılan 4 işçinin 86 günlük direnişi sonuç verdi. İşçiler talepleri kabul edilerek işe geri alındı.

Sarıyer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde taşeron işçi olarak çalışan Zülfikar Doğan, Güven Darcanlı, Mitat Anlı ve Önder Akbaş'ın yol, yemek paraları, sigorta primlerinin ödenmesi taleplerinde bulunmalarının ardından işten çıkartılması sonucu 12 Haziran'da başlattıkları direniş sonuç verdi. 4 işçi 86 günlük direnişleri sonucunda tüm talepleri belediye tarafından kabul edilerek tekrar işe alındı. İşe alınmalarına ilişkin Sarıyer Belediyesi önünde basın açıklaması yapan işçilerden Güven Darcanlı, mücadele sonucu istediklerini aldıklarını belirterek, "Hak verilmez alınır bilinciyle tam 86 gündür yol, yemek ve mesai ücretlerimizi elde etmek için, tüm baskılara, basının sansürüne rağmen direndik. Hiçbir zaman umutsuzluğa düşmedik. Kazanacağımıza olan inancımızla Sarıyer halkına giderek direnişimizi anlattık. Çünkü haklı olan bizlerdik ve sonunda verdiğimiz mücadeleyi 86'ıncı gününde zaferle taçlandırarak tüm taleplerimizi elde ettik" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasından sonra işçiler ve işçi aileleri kemençe eşliğinde horon çekerek, kurdukları çadırı kaldırdı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR