BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
MEMUR

Birden fazla yüksek lisans memurluğa etki eder mi?

Devlet memurlarının yüksek lisans yapması onlara bir kademe kazandırırken birden fazla yüksek lisans yapmanın bu kademeyi artırmayacağı belirtiliyor.

Devlet memurları, memuriyete girmeden önce veya memuriyetleri sırasında yüksek lisans yapmaları durumunda, haklarında ilave kademe ilerlemesi uygulanıyor.

657 sayılı Kanunun 36/A/9 uncu maddesinde; memurluğa girmeden önce veya memuriyetleri sırasında yükseköğrenim üstü master derecesi almış olanlara bir kademe ilerlemesi uygulanacağını hükme bağlanmıştı.

Bu hükme istinaden, yükseköğrenim üstü master derecesi (yüksek lisans) almış olan memurlar hakkında ilave bir kademe ilerlemesi uygulanıyor.

BİRDEN FAZLA YÜKSEK LİSANS

Devlet Memurları Kanunu, yüksek lisans yapanlara bir kademe ilerlemesi verileceğini hükme bağlarken, yüksek lisans yapıp bir kademe ilerlemesinden yararlanan memurun mesleğiyle ilgili öğrenim dallarında doktora yapması durumunda ise ayrıca iki kademe ilerlemesinden yararlanacağı belirtililiyor.

Kanunda yer alan düzenlemeye bakıldığında, “lisans üstü öğrenim görme” karşılığında memurlara bir kademe ilerlemesi verileceği, lisansüstü öğrenimin sayısının ve alanının, verilecek kademe ilerlemesinin sayısını etkilemeyeceği görülüyor.

Bu itibarla, memuriyet dışında ya da memuriyet sırasında yapılan yüksek lisans (master) öğrenimi nedeniyle memurlar hakkında ilave bir kademe ilerlemesi uygulanacağı; yüksek lisans yaptığı için kademe ilerlemesinden yararlananların, yeniden yüksek lisans yapmaları durumunda ise yeniden ilave kademe ilerlemesi yapamayacağı söylenebilir.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR