BIST 10.145
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.454,21
İŞÇİ

Binlerce sağlık personelini mağdur eden uygulama!

Aktif Sağlık-Sen binlerce sağlık personelini mağdur eden sağlık personelinin disiplin amirinin değişmemesine tepki gösterdi.

- Aktif Sağlık-Sen binlerce sağlık personelini mağdur eden sağlık personelinin disiplin amirinin değişmemesine tepki gösterdi.

İŞTE AKTİF SAĞLIK-SEN'İN KONUYA İLİŞKİN YAPTIĞI AÇIKLAMA

YETER ARTIK!
SAĞLIK PERSONELİNİN DİSİPLİN AMİRİ NE ZAMAN DEĞİŞECEK?
( BİNLERCE SAĞLIK PERSONELİNİ MAĞDUR EDENLERİ
BAŞBAKANLIK VE ADALET BAKANLIĞINA ŞİKAYET ETTİK )

Saygıdeğer Başın Mensupları: Geçen günlerde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunda çalışan sağlık personellerinin disiplin amirlerinin değiştiği ve bugünkü resmi gazetede yayınlandığı yönünde bazı haberler çıkmıştır. Haberde anlatılanların kaynağı belli olmamakla birlikte;

Hastanelerdeki hemşire ve ebelerin ”hasta bakım müdürü” ne bağlı çalışacakları,
Diğer branşlardaki; sağlık memuru, röntgen, anestezi, diyetisyen vb sağlık branşlarının” başhekim yardımcısına” bağlı olarak çalışacakları açıklanmıştır.

Böyle bir değişikliğin olabilmesi için öncelikle dava konusu yönetmeliğin ilgili hükümlerinin değiştirilmesi ve resmi gazetede yayımlanması gerekmektedir.

Bilindiği üzere Sendikamızca 06.12.2013 tarih ve 28843 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Disiplin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle” Kliniklere bağlı olmadan çalışan “Sağlık Teknikeri, Laborant, Diş Protez Teknisyeni, Sağlık Memuru ve Sağlık Teknisyenlerinin” teşkilat ve çalışma yasalarında, personelin kadro, ünvan veya statüsünde herhangi bir değişiklik olmadığı halde, önceden Başhekim Yardımcısı olan 1. disiplin amirlerinin sağlık bakım hizmetleri müdürü (Başhemşire) olarak değiştirilmesinin Yürütmesinin Durdurulması ve bilahare İPTALİ istemiyle 17.03.2014 tarihinde Danıştay 12. Dairesinde dava açılmış ve mahkeme Yürütmenin Durdurulmasına karar vermiştir.

Bu sonucu sizlerle paylaşmamız üzerine bazı sendika ve konfederasyon başkanları telefon açarak veya bizzat Danıştay’a giderek, adeta baskın yapmış ve dava sürecini sabote etmişlerdir.

Danıştay Kamu Hizmetleri Envanterine göre; Mahkeme Heyetinin verdiği kararların yazılması ve postalanması işlemlerinin süresi 35 gündür. 15.05.2014 tarihinde mahkeme heyetince Y.D. kararı verilmesine ve aradan 100 gün geçmesine rağmen sendikamıza ne mahkeme kararı nede resmi bir sonuç gönderilmemiştir. Kurum içi düzenlemelere uymayarak binlerce sağlık personelini mağdur eden, olayda sorumluluğu ve katkısı bulunan Danıştay 12. Dairesinin her düzeydeki memur ve görevlilerini önce Danıştay Başkanlığına şikayet ettik. Yaptığımız şikayetten, yazılı ve sözlü müracaatlardan bu güne kadar olumlu bir sonuç elde edemediğimizden konuyu Başbakanlık ve Adalet Bakanlığına iletmiş bulunmaktayız. 11.08.2014 tarihinde BİMER üzerinden yaptığımız “628069” nolu şikayetimiz 13.08.2014 tarihinde Adalet Bakanlığına gönderilmiştir. İki haftadır Adalet Bakanlığından cevap beklemekteyiz.
   
Son olarak Adalet Bakanlığına tekrardan ve yazılı şikayette bulunduk. Ayrıca Danıştay Başkanlığına ve Adalet Bakanlığına 4982 sayılı Yasa uyarınca Bilgi Edinme Başvurusunda bulunarak açtığımız davanın sonucu veya safahatı hakkında bilgi verilmesini, Danıştay 12. Dairesi tarafından verilen mahkeme kararının tarafımıza gönderilmesini, değilse gerekçesinin açıklanmasını talep ettik. Bilindiği üzere bilgi edinme başvurularına cevap süresi 15 gündür. Eylül ayının ikinci haftasına kadar sendikamıza bir cevap verilmesini ya da yönetmelik değişikliğinin gerçekleşmesini umuyoruz. Eğer bu başvurulardan da bir sonuç elde edemezsek Hak arama mücadelemize kaldığımız yerden devam ederek Ulusal ve Uluslar arası düzeyde başka makamlara başvuracağımızı şahsım ve sendikamız adına beyan ediyorum.

Bugün için sağlık personelinin yarıdan fazlası disiplin amirinin kim olduğunu bilmeyebilir. Bir çok sağlık personelinin bu değişiklik umurunda olmayabilir yada adam sende diyebilirsiniz. Ancak bizler biliyoruz ki birçok sağlık personeli bazı Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlerinin (Liyakatsiz Başhemşirelerin) zulmü altına inlemektedir. Mahkeme kararını veya yönetmelik değişikliğini geciktirenler bilmelidir ki;

GEÇ GELEN ADALET, ADALET DEĞİL! ZULÜMDÜR.

Zulüm gören ve çaresizlik içinde ağlayan bir tek mazlumun
seher vaktinde döktüğü tek bir gözyaşı hepinizi boğacak
ve ruzi mahşerde hesabını veremeyeceksiniz.



ERCAN KUYUCU
AKTİF SAĞLIK-SEN MEVZUAT SEKRETERİ

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR