BIST 9.977
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,53
GÜNCEL

Binlerce polise şok Facebook sorgusu!

Facebook’ta yaptıkları yorumlar nedeniyle son 5 ayda 3 binden fazla polis hakkında soruşturma açıldı. Emniyet-Sen Genel Başkanı, çığ gibi artan soruşturmalara karşı çareyi kalıp savunmalar hazırlamakta bulduklarını söyledi.

on dönemde polislerin başı sosyal paylaşım sitesi 'facebook'ta yaptıkları yorumlar nedeniyle dertte.

Milliyet haberine göre, Facebook'ta paylaşılan çeşitli haber ve iletilerin altına yorum yapan polis memurlarına açılan soruşturmalar binleri aştı. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından haklarında "facebook'ta yorum yapma" soruşturması açılan polis memurlarına her gün bir yenisinin eklendiğini belirten Emniyet-Sen yetkilileri, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın an be an polis memurlarının paylaşımlarını takip ettiği iddiasında.

SAVUNMALAR HAZIRLANDI

Son 5 ayda sendikaya ulaşan 'facebook' soruşturmalarının 3 bin 200'ü aştığını belirten Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, soruşturmalarla ilgili, "Bu arkadaşlar neyle suçlanıyor, bilmiyoruz. Herhangi bir habere yaptıkları en ufak bir yorumda soruşturma geçiriyorlar. Her geçen gün telefonlar gelmeye devam ediyor" dedi. Soruşturmaların gün geçtikçe daha da yoğunlaştığını kaydeden Sezer, "Çareyi kalıp savunmalar hazırlamakta bulduk. Sadece kişilerin isimlerini ve soruşturmaya neden olan yorumları değiştirip savunma olarak gönderiyoruz. İşin içinden çıkamadık" ifadelerini kullandı.

HARRY POTTER BENZETMESİ

Sendika avukatlarının art arda gelen soruşturmaları Yüksek Disiplin Kurulu'na sorduğunu kaydeden Sezer, "Avukatlarımız 'Siz o iletilerin hangi amaçlı yazıldığını biliyor musunuz? Biz biliyoruz' yanıtını aldı. Yani bir diğer ifadeyle 'Biz niyet okuyucuyuz' diyorlar. İzlemedim o filmi ama bu arkadaşlar Harry Potter demek ki. Bu derece ciddiyetten uzak soruşturmalar geldikçe artık çareyi sadece ve sadece bu işle ilgilenen bir arkadaşımızı görevlendirmekte bulduk. Telefonu susmuyor" diye konuştu.

POLİS NE YAZSA SUÇ!

Emniyet-Sen'e ulaşan ve soruşturmaya neden olan facebook yorumlarından bazıları şöyle:

* 'Sendikayı kuran polislere soruşturma açıldı' paylaşımının altına 'Atarlar atarlar ama...' yorumu yapan polis memuru İ.E.'ye soruşturma açıldı.

* Polis memuru K.D., 13 Şubat 2013 tarihinde sosyal paylaşım sitesi facebook'taki 'Polis Kürsüsü' başlıklı profilde yer alan bir habere 'Maşallah' yazdığı için hakkında soruşturma açıldı.

* Sendikal faaliyetler gerekçe gösterilerek meslekten ihraç edilen bir meslektaşına 'İnşallah geri dönersiniz' yazan S.Y.'ye soruşturma açıldı.

* Bir polis dayanışma profilinde yer alan paylaşımın altına 'Bizde demokrasi yok' yorumunu yazan polis memuru E.T. hakkında soruşturma açıldı.

* Başka bir polis dayanışma sayfasında paylaşılan bir habere 'Haber kanallarında bu haberi göremedik' yorumu yapan polis memuru S.B. hakkında soruşturma açıldı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR