BIST 10.558
DOLAR 32,29
EURO 35,03
ALTIN 2.477,48
GÜNCEL

Bilgisayar korsanları onların da bilgilerini çaldı!

Toplu olarak infaz koruma memurlarının TC kimlik numaralarını kopyalayan hackerlar onların bilgilerini kullanarak dolandırıcılık yapıyor.

Ağrı M Tipi Kapalı Cezaevinde çalışan 50'ye yakın infaz koruma memurunun kimlik numarası adı, soyadı ve diğer bilgileri bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi.

Star'da yer alan habere göre, farklı bilgisayarlardan infaz koruma memurlarının kimlik numaralarını kullanarak IP numarası alan hackerlar sonrasında başka kişilerin kredi kartını kırarak yüklü miktarda alışveriş yaptı. Hem yurtiçi hem de yurtdışından yapılan alışverişlerde IP numarası infaz koruma memurlarının kimlik numarası ile alındığı için kamu çalışanları hakkında onlarca soruşturma açıldı.

SAVCILIK 8 SORUŞTURMA AÇTI!

Ağrı Cumhuriyet Savcılığı sadece bir infaz koruma memuru hakkında bu dolandırıcılık nedeniyle 8 soruşturma açtı. Haberleri olmadan dolandırıcılık olayına ismi karışan memurların psikolojisi bozuldu. Adalet Bakanlığı'nın kapısını çalarak çözüm bulunması talep edildi.

Yoğun iş temposunda çalışan infaz koruma memurlarının haklarında her soruşturma açıldığında moralinin bozulduğuna dikkat çeken Bakanlık yetkilileri konunun yakından takip edileceğini belirtiyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR