BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Bedellide onlara yaş sınırı yok!

Bedelli askerlik teklifi kanunlaştı. Teklifteki değişiklikle çürük raporu alanlar da hiçbir yaş şartı aranmaksınız bedelli askerlik yapabilecek.

MEMURLAR- Bedelli askerlik ile sözleşmeli er ve erbaş başvurularını da kapsayan, kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

AK Parti’nin önergesi ile teklife sağlık nedeni ile askerliğe elverişli olmayanlar da eklendi. Buna göre, çürük raporu alanlar, istemeleri halinde hiçbir yaş şartı aranmaksınız bedelli askerlik yapabilecek.

ÇÜRÜK RAPORLU BİN KİŞİ

Bedelli askerliği de kapsayan kanuna göre; 1 Ocak 1988 tarihi dahil daha önce doğanlar istekleri halinde, 18 bin lira ödemeleri şartıyla askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.

Yaklaşık 650 bin kişiyi kapsaması beklenen bedelli askerlik ile ilgili konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bin kişiye yakın çürük raporu alan vatandaşın da bulunduğunu belirtti.

‘ÖDEYİP MUAF OLDUM’

Çürük raporu alanların evlatları veya çevresindekilerin ‘Askerliğini yaptın mı’ sorusuna cevap vermekte zorlandığını kaydeden Yılmaz, “Engelliyim, özürlüyüm veya çürük raporu aldım, askere gidemiyorum demek istemiyorlar. Bedelini ödeyerek askerlikten muaf oldum demeyi tercih ediyorlar. Bu hak verildi ve isteyen yararlanabilecek” ifadelerini kullandı.

30 BİN ÖDEYENE İADE YOK

Bakan Yılmaz, 30 bin lira vererek bedelli askerlik yapanlara farkın verilip verilmeyeceği konusuna da “Zaman farklı dolayısıyla bir iade düşünmüyoruz” diyerek son noktayı koydu. Yılmaz ayrıca profesyonel askerliğe geçmeyi şu anda düşünmediklerini, ideal ve doğru olanın karma sistem olduğunu kaydetti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR