BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,10
ALTIN 2.472,17
GÜNCEL

Bayram yoğunluğu: Tatilcilerin yüzü güldü

Ramazan Bayramı'nda 9 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar, Marmara ve Kuzey Ege'deki adaları tercih etmesi sonucu doluluk oranları yüzde 100'e yaklaştı.

Vatandaşların bayram tatilinde Çanakkale'de Gökçeada ve Bozcaada, Balıkesir'de ise Marmara, Ekinlik, Avşa, Lale ve Cunda adalarını tercih etmesi turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Ülke Diler nisandan hazirana kadar özellikle hafta sonlarını çok yoğun olarak geçirdiklerine değinerek, "Ramazan ayının bir bölümünde kısa bir düşüş yaşadık. 2016 sezonumuz gayet iyi gidiyor. Adanın yatak kapasitesi 10 bine yakın. Bayram için şu anda yüzde 90'ın üzerinde doluluk oranı var. Rezervasyonlar şunu gösteriyor ki bu doluluk oranı ağustos ve eylüle kadar devam edecektir" diye konuştu.

AYVALIK'TA DOLULUK ORANI ARTTI

Ayvalık Turizm Alt Yapı Geliştirme ve Hizmet Birliği Genel Sekreteri ve Ayvalık Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, "Otellerin telefonları birbiri ardına çalıyor ancak kimse Ramazan Bayramı tatili için ne Cunda ne de Lale Adası'nda konaklayabilecek yer bulamıyor." ifadesini kullandı.

Özgültekin, bayramla birlikte yaz sezonunun açılmış olacağını belirterek, bu yoğunluğun Kurban Bayramı sonuna kadar süreceğini kaydetti.

EDREMİT'TE NÜFUS 10 KAT ARTTI

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ilçenin kış nüfusunun 141 bin olduğunu belirterek, bayramın etkisi ve turizm sezonunun başlamasıyla nüfusun neredeyse 10'a katlanarak 1 milyon 300 bine ulaştığını söyledi.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise Ayvalık'ın kışın 70 bin olan nüfusunun bayram itibarıyla yaklaşık 500 bini bulduğunu belirterek, "Oteller, moteller, pansiyonlar olmak üzere tüm turistik tesislerde yer kalmadı. Bunun yanında ilçemiz sınırlarındaki yazlık konutların tamamı da doldu. İlçe nüfusumuz bir anda arttı" diye konuştu 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR