BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
GÜNCEL

Bayram tatili kaç gün olacak? Normalleşme sürecinde yeni yasak!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak olan kabinede Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı kararı çıkacak. Toplantıda ayrıca Kurban Bayramı'na yönelik kısıtlama kararları da olacak. Toplu bayramlaşmalara kısıtlama getirilmesi tartışılıyor. Ayrıca, iki doz aşısını yaptırmayanlara yeni yasaklar da gündemde...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün 15.30’da toplanacak kabinede Kurban Bayramı tatiliyle ilgili kararın çıkması bekleniyor. Normalde iki haftada bir toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, önümüzdeki haftaki Kurban Bayramı tatili nedeniyle bir hafta öne çekildi. Kabinede alınacak kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasında duyuracak.

Bayram tatili 9 gün mü yoksa 11 gün mü olacak?

Perşembe gününe denk gelen ve resmi tatil olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile Kurban Bayramı tatilinin birleştirilmesi durumunda Türkiye, 11 gün tatil yapmış olacak.

- 15 Temmuz’la bayram tatilinin birleştirilmemesi durumunda Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak uygulanacak. Kurban Bayramı, 20 Temmuz Salı günü başlayıp 23 Temmuz Cuma günü sona erecek.

- Bayram tatilinin 11 gün olması için öncelikle resmi tatil olan 15 Temmuz Perşembe gününün ardındaki 16 Temmuz tarihinin de kamu çalışanları için resmi tatil ya da idari izin olarak belirlenmesi gerekecek.

- Arife günü olan 19 Temmuz Pazartesi gününün de tam gün tatil kapsamına alınması halinde, 15 Temmuz-25 Temmuz arası 11 gün tatil olarak ilan edilmiş olacak.

Normalleşme sürecinde yeni yasak!

Toplantıda normalleşme döneminde koronavirüsle mücadeledeki son durum, giderek artan aşılama sayılarıyla yerli aşı çalışmaları da gündeme gelecek. Bazı illerde valiliklerin getirmeye başladığı Kurban Bayramı yasaklarının tüm üke için de alınıp alınmayacağı merak konusu oldu. Bu çerçevede Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kabineye son gelişmeler hakkında bilgilendirme yapması bekleniyor.

Aşı olmayana sinema, konser ve maç yasağı!
Aşı olmaktan kaçınanlara yönelik yeni tedbirler de gündemde. Çift doz aşısını yaptırmayan gençlere 'sosyal' kısıtlama' getirilebileceği belirtiliyor.  Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, sosyalleşme yasağıyla ilgili şunları söyledi:
- Özellikle genç jenerasyonumuzda aşı kararsızlığı, ilgisizliğinin daha fazla olduğunu görüyoruz. Bu durumu aşmak, gençleri aşıya teşvik etmek amacıyla yasaklamalardan ziyade gençlerin keyfekeder sosyalleştikleri alanları kısıtlamaya dönük uygulamalara gidilebilir. 
- Mesela konserler, tiyatro, sinema, eğlence merkezleri, futbol, basketbol maçları gibi alanlara 2 doz aşısını olmayanlar alınmayabilir. Buralar isteğe bağlı gidilen yerler olduğu için kimse de bir zarar görmez. Örneğin toplu taşımayı, şehirler arası seyahati yasaklayamazsınız, o zaman kişinin zorunlu günlük yaşantısına dokunan müdahaleler söz konusu olur.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR