BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Bayındır Memur Sen Genel Başkanı Karasapan açıklama yaptı!

Bayındır Memur Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, ülkemizinde katkıları ile oluşan Avrupa Birliği Proje fonlarından yeterince yararlanamadığımıza dikkat çekti.

MEMURLAR- AB FONLARININ YÜZDE 99 ‘I GERİ DÖNÜYOR

AB PROJESİ ÜRETEMİYORUZ

Bayındır Memur Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, Ülkemizinde katkıları ile oluşan Avrupa Birliği Proje fonlarından yeterince faydalanamadığımızı söyledi.

Her yıl düzenli olarak Birlik bünyesinde oluşturulan fonların projelere göre dağıtılması sonucu ortaya çıkan AB hibe ve proje bazlı gelirlerin, Türkiye’nin henüz % 1 inden faydalanabildiğini açıklayan Karasapan, bugün baktığımızda 50 Euro’dan başlayarak 1,5 milyon euro ya kadar destek alınabilecek programlar mevcut fakat ülkemiz insanının çoğu kesiminin bu hibe programlarında haberi bile yok dedi. Sivil toplum kuruluşları, belediyeler, Kobi’ler, Üniversitelerimizin ve Sendikaların bu konuda topluma öncü olması gerekmektedir. Özellikle mesleki eğitime yönelik projelerin çoğunlukta olması lazım, nedeni ise Ülkemizin genç nüfusunun yoğun olmasıdır dedi.

AB PROJE MERKEZLERİ ÖZEL SEKTÖR VE LİSELERDE DE OLMALI

Ülkemizde AB Proje merkezi olarak adlandırılan yapıların Üniversiteler bünyesinde ve bir kısım kamu kurumlarında olduğunu açıklayan Abdulhadi Karasapan, bu tür ofislerin özel sektör ve ortaöğretim düzeyinde okullarda da bulundurulması ve aktif olarak görev yapması gerekir dedi. Kamu kurumlarımızın çalışmalarının artık bir çoğunun Batı Ülkeleri seviyesine çıktığını bununda ülkemiz için önemli olduğunu söyleyen Karasapan, gençlerimizin Ortaöğretim (Lise ) eğitimleri sırasında da AB Projeleri ile ilgilide eğitim ve uygulama alanında dersler alması gerektiğini söyledi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ÖNCÜ OLMALI

Türkiye’de Sivil toplum kuruluşlarının görevlerinin yalnızca kendi içine kapalı kurumlar olmaması gerektiğini açıklayan Karasapan, Stk’larımız AB Proje ve hibe destek programları nın kamuoyuna anlatılması için öncü olmaları gerektiğini söyledi. İnşaat, enerji, tarım, yerel yönetimler, eğitim, sağlık diğer bir çok alana hizmet eden sendika, dernek ve vakıfların olduğunu ve bu tür kurumlarında kendi alanlarındaki uzmanlarla birlikte hareket ederek Ülkemizin bu fonlardan yeterince faydalanması gerektiğini açıkladı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR