BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.432,05
MEMUR

Başka bir kadroya atanınca ek gösterge değişir mi?

Polis memuru kadrosunda görev yapan devlet memurları başka kadrolara atandığı zaman ek göstergeleri değişiklik gösterebilir.

Polis memurları kadrolarında değişiklik yapıldığı zaman ek göstergelerinde ne gibi değişiklikler olur? İşte ek gösterge ve kadro değişikliği hakkında bütün detaylar...

Polis Memuru kadrosunda görev yapan devlet memurları, Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışındaki hizmet sınıflarına ait kadrolara (kurumlarında veya başka kurumlarda) naklen atandıklarında, Polis Memuru iken yararlandıkları ek göstergenin düşmesi, aynı kalması veya artması gibi durumlarla karşılaşabilirler.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışındaki hizmet sınıflarına dahil kadrolara atanan Polis Memurunun ek gösterge bakımından karşılaşabileceği durumlar şöyle olacaktır:

EK GÖSTEGENİN AYNI KALMASI

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 43/B maddesinde “… Kurumların 1, 2, 3 ve 4 üncü dereceli kadrolarına atananlara uygulanacak ek göstergeler, ilgililerin daha önce bulunmuş oldukları kariyerleri ile ilgili sınıf … görevlerde kazanılmış hak aylık derecelerine göre alabilecekleri ek göstergelerden düşük olamaz.” deniliyor.

Bu düzenlemeye göre, başka bir kadroya atanan Polis Memurunun atandığı kadronun derecesi ilk dört dereceden birindeyse ve bu derece için belirlenmiş olan ek gösterge, kazanılmış hak aylık derecesine göre Polis Memuru için belirlenmiş olan ek göstergeden daha düşük ise, ilgililer hakkında kazanılmış hak aylıklarına göre geçerli olan Polis Memuru ek göstergesi uygulanır.

Örnek: 900 ek göstergeli 5 inci derece kadroda kazanılmış hak aylığı ile görev yapan yükseköğrenim mezunu Polis Memuru, GİH Sınıfına dahil 800 ek göstergeli 4 üncü derece Şube Müdürü kadrosuna atandığında, hakkında daha yüksek olan 5 inci derece Polis Memuru için belirlenen 900 ek gösterge uygulanacaktır. Bu personel, zaman içerisinde 2200 ek göstergeli 1 inci derece Şube Müdürü kadrosuna atandığında kazanılmış hak aylığı da 1 inci dereceye ulaşmış ise hakkında 1 inci derece Polis Memur için belirlenen 3000 ek gösterge uygulanacak.

EK GÖSTERGENİN YÜKSELMESİ

Başka unvana ait ilk dört dereceli kadrolara atanmış olmakla birlikte, atandığı kadronun ek göstergesi kazanılmış hak aylığı itibariyle Polis Memuru olarak alabileceği ek göstergeden yüksek ise, ilgili hakkında yüksek olan ek gösterge uygulanacak.

Öte yandan, başka unvana ait herhangi bir dereceli kadroya atanan Polis Memuru, atandığı kadro derecesine ait ek göstergelerin, Polis Memuru olarak yararlanabileceği ek göstergelerden daha yüksek olması durumunda, hakkında yeni görevine ilişkin ek gösterge uygulanacak.

Örneğin; Daire Başkanı kadrosuna atanan bir Polis Memuru hakkında, kazanılmış hak aylık derecesi ne olursa olsun, daire başkanı kadrosu için belirlenmiş olan 3600 ek gösterge uygulanacak.

 EK GÖSTERGENİN DÜŞMESİ

Polis Memurunun, başka unvana ait ilk dört derece dışındaki kadrolara atanması durumunda, atandığı unvanda kazanılmış hak aylık derecesine denk gelen derece için belirlenmiş ek göstergeden yararlanır.

Öte yandan, bir unvanın ilk dört derece dışındaki kadrolarına atandıktan sonra bu unvana ait ilk dört dereceli kadrolara atanan Polis Memuru, ilk dört dereceye doğrudan (Polis Memurluğundan) atanmadığından dolayı, atanmış olduğu kadro derecesi için belirlenmiş olan ek göstergeden yararlanacak.

Örnek: 900 ek göstergeli 5 inci derece kadroda görev yapan Polis Memuru, 5 inci derece Şube Müdürü kadrosuna atandığında ek göstergeden yararlanamayacaktır. Öte yandan, daha sonra ilk dört dereceli Şube Müdürü kadrosuna atandığında atandığı kadro derecesi için belirlenen ek göstergeden yararlanacak ve Polis Memurları için belirlenmiş olan ek göstergeden artık yararlanamayacak. Ayrıca, bu kişi Şube Müdürü olarak 1 inci dereceye ulaştığında da en yüksek 2200 ek göstergeden yararlanabilecek.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR