BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.443,60
GÜNCEL

Başbakan müsteşarını açıkladı, tartışma başladı

Başbakanlık Müsteşarlığına, daha önce Kalkınma Bakanlığı müsteşarıyken 1,5 milyon liraya lojman alındığı için gündeme gelen Kemal Madenoğlu atandı.

 - Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçildikten sonra müsteşarı Fahri Kasırga’yı genel sekreter olarak yanında götürmesiyle boşalan Başbakanlık Müsteşarlığına bugüne değin atama yapılamamıştı. Davutoğlu’nun Kemal Madenoğlu’nu istediği ama Erdoğan’ın buna karşı çıktığı söyleniyordu.

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan atama kararında; “Açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve +8000 ek göstergeli Başbakanlık Müsteşarlığına, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal MADENOĞLU’nun atanması, 657 sayılı Kanunun 74 üncü maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür” deniliyor.

Madenoğlu ODTÜ Sosyoloji Mezunu. ABD’de Colorado Üniversitesi Sosyoloji bölümünde yüksek lisans yaptı. 1995 yılında DPT Sosyal Planlama Başkanlığında uzman yardımcısı olarak göreve başladı. 8 Haziran 2009 yılında DPT Müsteşarı oldu. DPT’nin 2011 yılında Kalkınma Bakanlığına dönüşmesiyle Kalkınma Bakanlığı müsteşarlığına atandı. 2009 yılından bu yana Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı ve İstanbul Finans Merkezi Koordinatörlüğü görevini de yürütüyor.

Kalkınma Bakanlığı müsteşarı iken Park Oran’da 1,5 milyon liraya müsteşar lojmanı alınması çok eleştirilmişti. Kalkınma Bakanı Yılmaz; "lojman üzerinden siyaset yapmak yanlış” sözleriyle müsteşarını savunmuştu.

Madenoğlu, başbakanın hemşerisi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR