BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.429,23
GÜNCEL

Başbakan Erdoğan 3 Haziran taşeron açıklaması- Taşeron yasası

Başbakan Erdoğan yeni torba yasayla gelen düzenlemeleri müjdeledi. Memur, işçi, taşeron işçi, vergi, vergi borcu, SGK Bağkur prim affı, 3 haziran Başbakan'ın taşeron açıklaması

MEMURLAR - Başbakan Erdoğan AK Parti Grup toplantısında yeni torba yasayla gelen düzenlemeleri müjdeledi. Memur, işçi, taşeron işçi, vergi, vergi borcu, prim affı gibi pek çok konunun torba yasada olacağını söyledi.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

SOMA ŞEHİTLERİNİN BORÇLARI SİLİNDİ

Şoma şehit yakınları için hazırladığımız kanun tasarısı ile önemli düzenlemeler yapıyoruz. Sigortalı işçi hayatını kaybettiğinde yakınlarına maaş bağlanıyordu. Bunun için 900 gün gerekiyordu. Şartları karşılamadığı için haktan yararlanamıyordu. Çalışmış olsa bile yakınlarına maaş hakkı getiriyoruz.

Ayrıca vefat etmiş kardeşlerimin prim borçlarını siliyoruz. 67 madenci yakıın maaş hakkından yararlanacak.

Şehit yakınları için muhtaçlık şartını kaldırıyoruz. İşveren tarafından maden kapalı olduğu süre içinde maaş ödenmesi şartını getiriyoruz. İşsizlik sigortası fonundan net maaşı kadar ücret ödeyeceğiz.

Şehit yakınlarından bir kişi kamuda istihdam edilecek.

EMEKLİLİK YAŞI İNDİRİLDİ 

Emeklilik yaşını 55'den 50'ye çekiyoruz. İzinde geçirdikleri günler yıpranmaya dahi edilmek süretiyle süretiyle yaş itibariyle değil  önce emekli olmak isteyenler 43 yaşında emekli olmaları mümkün olabilecek.

Yiten giden canla geri gelmeyeek ama bir yakınlarının acısı bir nebze olsun hafifleyeceğini umuyoruz.

BORÇLARA YENİDEN YAPILANDIRMA 

Vatandaşlıktan çıkanlara borçlanma imkanı getiriyoruz. Yurt dışı sigortalılık başlangıç süresi yurt içinde de geçerli olacak. Gelir testine başvurmadıkları için kendilerine borç çıkan ama ödeyemeyen 4 milyon vatandaşın borçların yeniden yapılandırıyoruz.

Esnaf odalarına bağımsız çalışanalarına bildirmemekten dolayı kesilen idare para cezalarını bir defalığına siliyoruz.

TAŞERON YASASI 

Bu tasarıya taşeronluk sistemini yeniden düzenliyoruz. Yıllık ücretli izinleri 4 günü artıryor, çalışma saatlerini de haftada 36 saate günde ise 6 saat olarak yeniden belirliyoruz. 
 
VERGİ CEZALARI YENİDEN DÜZENLENİYOR 

Kamu alacakları ile sosyal güvenlik kuru prim alacaklarını yeniden yapılandırıyoruz. Mükelleflerin vergi darese olan 30 nisan itibariyle kesinleştiği halde ödenmemiş olan vergi vergi cezaları, gecikme zammı, yeniden yapılandırılacak. Trafik para cezası köprü ve otoyol kaçak geçiş cezası idari para cezaları yeniden yapılandırılacaktır.

Vergi dairesine takip için gelmiş olan harç ve öğrenim kredisi borçları gibi bazı alacaklar yeniden yapılandırılacak.



   

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR