BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
İŞ İLANLARI

Başbakan Davutoğlu açıkladı bin 200 kişiye istihdam geliyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün son dakika açıklamasıyla bin 200 genci turizm sektöründe geçici olarak istihdam edeceklerini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu müjdeyi verdi. Turizm sektöründe bin 200 genç geçici olarak istihdam edilecek. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kültürel Kalkınma Programı" tanıtımında konuşurken, salonun ön sıralarında sanat dünyasından isimler de yer aldı. Kültür Bakanı Mahir Ünal, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Teknoloji Bakanı Lütfi Elvan'ın katıldığı toplantıda, sanat dünyasından isimler de yer aldı.

8 BAŞLIK OLUŞTURULDU

Kültürel Kalkınma Eylem Planının çatısının, 8 ana stratejik alandan oluştuğunu ifade eden Davutoğlu, "Her biri aynı zamanda bir hedeftir ve bu hedeflere atılacak adımlar da ayrı ayrı planlanmış durumdadır. Bu 8 başlığın altında toplam 32 eylem yer alıyor" dedi.

İSTANBUL KÜLTÜR MERKEZİ GELİYOR

Davutoğlu, "Kültürel Kalkınma Eylem Planı" çerçevesinde, İstanbul'da uluslararası simge olacak büyüklükte ve içerikte İstanbul Kültür Merkezi inşa edeceklerini söyledi. 

18 YENİ MÜZE MÜJDESİ

Müzeciliğin teşviki için gerekli düzenlemeleri hayata geçireceklerine işaret eden Davutoğlu, 2016 yılında 18 yeni müze açılacağını kaydetti.

ÖZEL TİYATROLARA VERİLECEK DESTEK ARTIYOR

Tiyatro sahnesi olmayan illerin her birine en az bir tiyatro sahnesinin kazandırılacağını vurgulayan Davutoğlu, özel tiyatrolara 2015'te verilen 4 milyon 500 bin liralık desteği  bu yıl yüzde 100 artırarak 9 milyon liraya çıkartacaklarını açıkladı. 

SANATÇILARA PRİM MÜJDESİ

Davutoğlu, sanatçılar ve kültür adamlarından gelen talepler doğrultusunda, belli dönemlerde SGK primlerini yatıramayan sanatçıların emekli olmasını kolaylaştıracak bir çalışma başlatacaklarını kaydetti. Telif haklarının korunmasına yönelik çalışmaların sürdüğüne işaret eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Senaristlerimiz, yönetmenlerimiz, bestecilerimiz, söz yazarlarımız, ressamlarımız, yazarlarımız, oyuncularımız, şarkıcılarımız, yapımcı ve yayıncılarımızın telif haklarının en etkili şekilde korunması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Telif Hakları Yasasını, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununu mayıs ayı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisine sunacağımızın müjdesini de sizlere vermek istiyorum."

BİN 200 GENÇ TURİZMDE İSTİHDAM EDİLECEK

Gençlere yönelik kültür ve turizm alanında iş alışkanlıklarını geliştirmeye dönük olarak bin 200 genci 6 aylık süreyle geçici olarak istihdam edeceklerini bildiren Başbakan Davutoğlu, bu gençlerin 730'unun ören yerlerinde, 470'nin de havalanlarında turizm faaliyetlerine destek olacaklarını söyledi.

600 KİŞİLİK KADRO AÇILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığında istihdam edilmek üzere 600 kişilik yeni kadro açılacağının müjdesini veren Davutoğlu,  bunların 200'ünün kütüphaneci, 100'ünün sanat tarihçisi, 100'ünün arkeolog olacağını bildirdi.

Davutoğlu, kültür varlıklarının restorasyonu ile şehirlerin yeniden ihyası için görevlendirilmek üzere mimar, mühendis, şehir plancısı ve kağıt restoratöründen oluşan 200 kişinin de bu kapsamda istihdam edileceğini kaydetti.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR