BIST 10.247
DOLAR 32,21
EURO 34,63
ALTIN 2.398,21
GÜNCEL

Başbakan Davutoğlu 2016 için bombayı patlattı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önümüzdeki dönemde üzerinde çalışacakları 3 başlıktan bir tanesinin seçim beyannamesinde yer alan ekonomik vaatler olduğunu belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önümüzdeki dönemde üzerinde çalışacakları 3 başlıktan bir tanesinin seçim beyannamesinde yer alan ekonomik vaatler olduğunu belirterek, "Benim ağzımdan çıkan her söz önümüzdeki 3 ay içinde yerine gelecektir. 3 aylık, 6 aylık, 1 yıllık ve 4 yıllık programlar çıkartıyoruz. 3 ay içinde kanuni düzenleme gerektirmeyen bütün vaatler yerine gelecek" dedi. Davutoğlu, özetle şunları söyledi: 

* Öğrenci bursları 330 liradan 400 liraya çıkacak. Hiç merak etmesin o öğrenci kardeşim. Asgari ücret aynı şekilde... İş dünyamızı ve işçi-memur kesimini bir araya getiren akşam yemeği yapacağım. Hepsini dinleyeceğim, hükümet programını onları dinleyerek yapacağım. 

REFORMLAR GELİYOR

* Dünya ekonomisi hızla değişirken, dünya şartları değişirken reform her günün ihtiyacıdır. 'Ben şu reformları yaptım, bitti, 13 yıldır da iktidardayız' diyemeyiz. 5 sene önceki yasa bazen eskiyebiliyor, çünkü teknolojik imkanlar gelişiyor. Bir takım internet imkanları ve onun üzerinden doğan ticaret, biz iktidara geldiğimizde yoktu. Birçok düzenlemeyi hem siyasal hem ekonomik reformlar, bunu da ilk aşamasını ilk 6 ayda tamamlayacağız, yargı reformu başta olmak üzere yargı reformunun bazı unsurları ilk 6 ayda bitecek. 

* Herkesi dinleyeceğiz, ihtiyaçlar nedir tespit edeceğiz. En aykırı görüşleri göz önüne alıp, en doğru kararları almaya çalışacağız ama kim ne tahrik yaparsa yapsın, bu ülkede toplumsal psikolojinin ve tansiyonun yükselmesine ve kutuplaştırıcı bir dilin bu ülkede egemen olmasına asla izin vermeyeceğiz.
Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR