BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Barolar Birliği'nden çözüm sürecine destek

Mardin Barosu'nun yeni binasının açılışına katılan TBB Başkanı Coşar, barış sürecine destek verdiğini belirterek “Barışın kazananı, savaşın da kaybedeni çoktur." dedi.

Türkiye Barolar Birliği(TBB) Başkanı Avukat V. Ahsen Coşar, barış sürecine destek verdiğini belirterek, “Barışın kazananı, savaşın da kaybedeni çoktur." dedi.

Mardin Barosu'nun yeni binasının açılışına katılan TBB Başkanı Coşar, daha sonra Midyat'ta bir dizi temaslarda bulundu. Midyat Baro Temsilci Av. Halil Altunkaynak tarafından karşılanan Coşar ve beraberindeki heyet, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Sürecin desteklenmesi gerektiğini işaret eden TBB Başkan Coşar: “Barışı istemek, barış içinde yaşamak insana mutluluk verir. Onun için ülkemize barışın gelmesi, ülkemize huzurun güvenin gelmesi, hepimiz için önemli. Nihayetinde bu coğrafyada yaşayan insanlarız. Dolayısıyla ben şahsen sürecin başarılı olmasını istiyorum, diliyorum. Ama kolay bir süreç değil. Herkesin yardımcı olması, sabır gerekir, herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Her şeyin ülkemiz için ülkemizin insanları için iyi olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Avukatlık Yasası hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Coşar “ Henüz netleşmiş değil. Biz avukatlık yasası ile ilgili avukatlık yasasında yapılan değişikliklerle ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Parlamentoya, Adalet Bakanlığı'na henüz taşımadık. Şu aşamada bizim için en önemli olan avukatlık sınavının getirilmesi. Onun üzerinde duruyoruz. O konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan siyasi partilerimizin grup başkan vekilleriyle de görüştük. Onların da desteğini istedik. Şu anda tabii avukatlık yasasında daha köklü bir değişiklik yapmaya ihtiyaç var; çünkü en son 2001 yılında değişiklik yapılmıştı. O günden bugüne Türkiye'de birçok şey değişti. Dünya da birçok şey değişti ihtiyaçlar değişti. Dolayısıyla güncellenmesi ve günün ihtiyacına Türkiye'nin ihtiyacına cevap verebilecek şekilde düzenlenmesine ihtiyaç var; ama şu aşamada bizim için en önemlisi avukatlık sınavı.” diye konuştu.

TBB Heyeti, Midyat'taki Gümüşçüler Çarşısı'nda alışveriş yaptıktan sonra ilçeden ayrıldı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR