BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.464,56
SAĞLIK

Bakanlık tam gün yasasını böyle delecek!

Tıp dünyasını sarsan Tam Gün Yasası'nı delme formülü yeni Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun masasında...

Tam Gün Yasası nedeniyle üniversite hastanelerinden ayrılan doktorlara 'geri dönün' çağrısı yapan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, iki formül üzerinde çalışıyor.

Akşam gazetesinden Özkan Tamirak'ın haberine göre bu iki formül şöyle belirlendi:

1- Hocalar saat 17.00'ye kadar fakültede çalışacak, hasta muayene edip ameliyatlara girebilecek. Mesai bitiminden sonrası için çalışmalar sürüyor

2- İÜ Rektörü Prof. Dr. Söylet'in Başbakanlığa sunduğu formül: Muayenehaneler sistemin içine alınacak.

DÖNER SERMAYE ÜZERİNDEN YAPILACAK

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ döneminin en çok tartışılan ve tıp dünyasını sarsan Tam Gün Yasası'nı delme formülü yeni Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun masasında... Bakanlık görevine geldiği günden beri gündem maddelerinin birinci sırasında yer alan Tam Gün Yasası ile üniversite hastanelerinden ayrılan doktorları geri kazanmak isteyen Müezzinoğlu, Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversite yöneticileri ile geniş kapsamlı bir çalışma yürütüyor.

YASAKLAR KALKIYOR

Yapılan çalışmalar ve hocaların görüşleri sonunda gelinen noktada Müezzinoğlu'nun önünde iki formül oluştuğu öğrenildi. Buna göre üniversite hastanelerinde Tam Gün Yasası'nda geri adım yok. Ancak bir esneklik sağlanacak. Üstünde en çok durulan formüle göre hocalar üniversite hastanelerinde saat 17.00'ye kadar görevleri başında olacak. Hocalar derslerin yanı sıra eski sistemde olduğu gibi hasta muayene edip ameliyatlara girebilecek. Hocaların mesai bitiminden sonra muayenehanesinde hasta bakma ve özel hastanelerde çalışması için formül arayışları ise sürüyor.

MUAYENEHANE AYARI

Üzerinde çalışılan formüllerden diğeri de İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet'in Başbakanlığa sunduğu ve Akşam gazetesinin manşetten duyurduğu 'Muayenehaneler sistemin içine alınsın. Denetleme yetkisi üçüncü tarafta olsun. Bütün işler döner sermaye üzerinden yapılsın' formülü. Bakan Müezzinoğlu ve Rektör Söylet'in haftasonu İstanbul'da bir araya gelerek Tam Gün Yasası üzerinde çalışma yapacağı öğrenildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR