BIST 10.507
DOLAR 32,29
EURO 35,05
ALTIN 2.472,89
ÖĞRETMEN

Bakanlık ile üniversiteler arasında işbirliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, otopark, çelik yapılar, binaların gürültüye karşı korunması gibi konularda üniversitelerle Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ar-Ge çalışmaları kapsamında üniversitelerle işbirliğine devam ediyor.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, otopark, çelik yapılar, binaların gürültüye karşı korunması, kaya oyma yapılar gibi konularda üniversitelerle Ar-Ge çalışmaları yürütülüyor.

Bakanlık, ülkedeki otopark sorununa son vermek için yönetmelik çalışmalarını Gazi Üniversitesi ile sürdürüyor. Gazi Üniversitesi ile "ahşap dış cephe iş iskelelerinin özellikleri, detay çizimleri tasarımı usul ve esaslarının tespiti" için de çalışma yapılıyor.

"Binalarda gürültüye karşı koruma hakkında mevzuat hazırlanması ve çelik yapıların tasarım ile yapım kurallarının belirlenmesi" konularında, İstanbul Teknik Üniversitesi ile proje çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Bakanlık, binalarda enerji kullanımına yön vermek üzere Karabük Üniversitesi önderliğinde üç üniversiteyle, "bina ısıtma ve soğutma enerji gereksinimleri sınırlandıran U değerlerinin tespitiyle" ilgili çalışma yürütüyor.

Ayrıca turizme kazandırılması gereken "kaya oyma yapıların tasarım usul ve esaslarının belirlenmesine" ilişkin protokol, imzalama aşamasında bulunuyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR