BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,82
İŞÇİ

Bakanlık 'ALO 123' çağrı merkezi açıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 'ALO 123' çağrı merkezini kuruyor. Çağrı merkezinde psikolog, sosyolog, pedagog ve ilahiyatçılardan oluşan 35 kişilik uzman ekiple gençlerin dertlerini dinleyecek, sorularına cevap verecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin dertlerini dinlemek ve sorunlarını çözmek için harekete geçti. Bakanlık gençlerin sorunlarını dinlemek için 'ALO 123' çağrı merkezini kurmak için düğmeye bastı.

Gençlere rehberlik ve danışmanlık yapmayı ilke edinen bakanlık, 'ALO 123'le gençlerin dertlerini dinleyip onlara rehberlik yapacak. Aralarında başta psikolog, pedegog, sosyolog, ilahiyatçı olmak üzere 10 meslek grubundan uzman bakanlığın çağrı merkezini arayan gençleri dinleyecek, gençlerin sorunlarını, şikayetlerini, istek ve beklentilerini kayıt altına alacak, sorularına cevap verecek.

35 KİŞİLİK UZMAN EKİP

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdülkadir Mahmutoğlu'nun Yeni Şafak'a yaptığı açıklamaya göre çağrı merkezinde ilk etapta 35 uzman, gençlerle irtibata geçecek. Tabloya göre uzman sayısı artırılacak. Gençlerin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak üzere 10 meslek grubundan uzmanın bulunduğu merkezde psikolog ve pedegoglara ağırlık verilecek. Çağrı merkezi için ihale bu hafta yapılacak. Mayıs ayında gençleri dinlemeye başlayacak.

HER ŞEY KONUŞULACAK

İlk etapta gençler dinlenecek, sıkıntıların neler olduğu tespit edilecek. Türkiye'deki gençlerin sorunlarının neler olduğu tespit edilecek. Onlara yardımcı olunacak. Çağrı merkezinde her türlü soruya cevap aranacak. Başarısızlık, evdeki geçimsizlik, maddi problemler, sorunların çözümü için başvurulacak adresler, kredili yurtlarda yaşanan sorunlar cevaplandırılacak. Bunun sonucunda çağrı merkezini kaç insan arıyor, hangi konuda derdini anlatıyor verileri tespit edilecek.

GÜVENLİ İNTERNET YOLDA

Öte yandan bakanlık, gençlerin güvenli internet kullanımı konusunda da kolları sıvadı. Bakanlık, BTK'dan gençlik profili adı ile yeni bir profil oluşturma talebinde bulundu. Bakanlık, güvenli internette mevcut olan aile ve çocuk profilinin gençleri kapsamadığı gerekçesiyle böyle bir çalışma için harekete geçti. 'Gençlik Profili' adı ile yeni bir profil oluşturulacak. Konuyla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdülkadir Mahmutoğlu, 'Kredili yurtlarda 308 bin gencimiz var. Biz hem onlara hem de Türkiye genelindeki gençlere yönelik gençlik profili kuracağız. BTK'dan talebimiz oldu. Aile profili ve çocuk profili genci karşılamıyor, gençlere sempatik gelmiyor. Bu yüzden biz gençlik profilini kurmaya karar verdik. Gençlerin sosyal medya ve gençlerin ihtiyaçlarına yönelik bir profil için BTK ile anlaşıyoruz' diye konuştu.

BU SENE MALAZGİRT'E YÜRÜYECEKLER

Bu yıl bir ilk gerçekleştirerek Sarıkamış şehitleri binlerce gencin katılımıyla yâd eden Gençlik ve Spor Bakanlığı, yıl içerisinde Sarıkamış benzeri organizasyonları çoklaştıracak. 26 Ağustos'ta Türklere Anadolu kapılarını açan Malazgirt Zaferi'nin 957. yıl dönümünde Malazgirt Ovası'na binlerce çadır kurulacak. Bunun yanısıra Hacı Bayram Veli'den Akşemseddin'e, Mevlana'ya manevi dinamikleri ön plana çıkaracak etkinlikler olacak, gençlere tarhi hatırlatılacak.

İZMİRLİ ÇOCUKLAR VAN'A GİDECEK

'100 Güler Yüz' projesi ile doğu illerinde yaşayan gençleri daha önce hiç binmedikleri uçak ve trenlere bindirerek İstanbul ve Konya'ya götüren Bakanlık bu projenin aynısını Batı illerinde de uygulayacak. Batı'da yaşayan ortaöğretim öğrencileri Şanlıurfa, Diyarbakır, Van, Sivas'ı görmek için yola çıkacak. Bu illerdeki tarihi değerler de gençlere anlatılacak, gezdirilecek. Proje kapsamında çeşitli etkinikler düzenlenecek Doğu'dan gelen öğrenciler için arana kriterlerin aynısı Batı'dan gelecek öğrenciler için de geçerli olacak. Proje kapsamında uçak seferlerinin olduğu iller tercih ediliyor. Amaçlarının turizm yapmak değil, milli ve manevi değerlerin gençlere kazandırılması olduğunu ifade eden Mahmutoğlu, ulaşım ve mekanlardaki değerlerin Bakanlık için önemli kriterler olduğuna işaret etti.

MEVLANA ÖRNEĞİMİZ

100 Güler Yüz projesinin başarılı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Mahmutoğlu, 'Doğu, GDA'daki tüm vilayetler ve Karadeniz'de 3 vilayet olmak üzere toplam 26 vilayette başarılı 100 öğrenciyi uçaklarla İstanbul ve konya'ya taşıyoruz. Konya'da Mevlana, İstanbul'da tarihi mekanlar geziliyor. Akşamları şiir dinletiler, sohbetler, tiyatrolar oluyor. Konya grubu hızlı trene biniyor' diye konuştu. Mahmutoğlu sözlerine şöyle devam etti: 'Gençlerimize diyoruz ki: Mevlana'dan 'Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol', Yunus Emre'den 'Yaradılanı severiz Yaradan'dan ötürü' bu iki sözü hazmederseniz bu gezi amacına ulaşmıştır.'

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR