BIST 8.984
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,96
GÜNCEL

Bakan Julide Sarıeroğlu: 1 milyon 57 bin istihdam gerçekleştirdik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu katıldığı Sakarya Ar-Ge Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı'nın (SAGİF) açılış töreninde çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Sarıeroğlu, İş-Kur'un bir yılda 1 milyon 57 bin kişinin işe yerleştirilmesine aracılık ettiğini belirtti.

Bakan Julide Sarıeroğlu yaptığı konuşmada, bu tür fuarların iş ve işveren arasındaki eşleştirmelerde önemli rol oynadığını belirtti. 

Geçen yıl elde edilen yüzde 7,4 büyüme oranıyla Türkiye'nin G20'de birinci, OECD ülkeleri arasında ikinci sırada yer aldığına işaret eden Sarıeroğlu, "Bu büyüme performansıyla birlikte bir yıl içerisinde 1,5 milyon ek istihdam oranlarına ulaşmış durumdayız. Bunların tamamı aslında 15 yıldır yapılan, atılan adımların sonucu diye inanıyoruz. Bu anlamda, kararlı politikalarımıza devam edeceğiz. Bunları yaparken en önemli gücümüz istikrar, siyasi istikrar. " dedi.

1 MİLYON 57 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ: Türkiye'nin yeni döneme hazırlandığını, bakanlığının da bu yöndeki çalışmalarını anlatan Bakan Sarıeroğlu, "Bu dönemde İş-Kur Türkiye'nin kalbi konumunda bir kurum. 2002 yılında tüm Türkiye'de 25 bin kişiyi işe yerleştiren sadece yurt dışına işçi yollayan bir kurum olarak bilinen İş-Kur, bugün mahallelerimize kadar Türkiye'nin her yerinde hizmet üreten, eğitimler yapan, yenilikçi yaklaşımları ortaya koyan bir kurum haline gelmiş. Bir yılda 1 milyon 57 bin kişinin işe yerleştirilmesine aracılık etmiş." ifadelerini kullandı.

TEŞVİKLERİ ARTIK ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN VERMİYORUZ: Teşviklerde ücret seviyeleri ile alakalı yaşanan sıkıntıyı giderme adına ilk defa yeni bir sistemin uygulamaya konulduğunu aktaran Sarıeroğlu, teşvikleri artık asgari ücret üzerinden vermediklerini kaydetti. 

Geçmişte prim ve vergi desteklerini asgari ücret üzerinden verdiklerini anımsatan Sarıeroğlu, "Bu dönemde prime esas kazanç üzerinden asgari ücret ile 5 bin 412 lira arasında değişen bir skalada ücretler üzerinden artık teşviklerimizi veriyoruz. Yaklaşık 883 lira ile 2 bin 152 lira arasında bir prim desteğini işverenimize veriyoruz. Bunlardaki amacımız ücret seviyelerinin de yukarıya doğru yükselmesi." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR