BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

Bakan Çelik 'Teklifimiz yükselebilir'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplu sözleşme görüşmelerinde henüz sonuca ulaşmadıklarını belirterek "Teklifimiz yükseltebiliriz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Habertürk Televizyonu'nda Veyis Ateş'ni sorularını cevapladı. Sendikalarla yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde henüz sonuca ulaşmadıklarını belirten Bakan Çelik "Teklifimiz yükseltebiliriz" diye konuştu.

Bakan Çelik'in röportajından satırbaşları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Habertürk Televizyonu'nda canlı yayında toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili sorulara yanıt verdi. 5 milyon vatandaşımızı ilgilendiren toplu sözleşme sürecinde müzakerelerin sürdüğünü belirten Çelik, "Sendikalar teklifi verince, bizim de teklif vermemiz gerekiyor. Bizim orta vadede artışların nasıl olacağı tanımlanmış. Bu çerçevede biz ilk teklifimizi verdik. İlk toplantımızdan sonra revize ettik" dedi.

YALNIZ ZAM DEĞİL BİR ÇOK TALEP VAR

Müzakerelerin amacının sendikaların talepleriyle hükümetin verebilecekleri arasında orta yolu bulmak olduğunu belirten Çelik, "Medyaya yansımalarında şöyle bir yansıma oluyor, sanki biz 4+4 verince sanki iş bitmiş. Bu çalışmanın amacı arayı bulmak. Bir taraftan kamu çalışanlarının enflasyonun üzerinde nasıl bir imkan yaratırız diye çalışma yaparken, bir taraftan da sendikalarla çalışıyoruz. Bu yanlız oransal zam değil ki bununu dışında birçok talep var. Üniversiteliler, 4A'liler var, pek çok talep var" diye konuştu.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL KADROYA ALINACAK MI?

Sözleşmeli personellerin kadroya alınmasıyla ilgili olarak son durumu aktaran Bakan Çelik, "4C'lilerin 4A olması bir yasa değişikliği gerektiriyor. Biz iyileştire iyileştire bir yere geldik. Ancak bunlar masada, sendikalar karşımızda sendikalarla uzlaşarak, kamuyu bir yere getirme ve konfederesaynu bir yere getirme mücadelesidir." dedi.

TEKLİFİMİZİ YÜKSELTEBİLİRİZ

Sendikaların yaptığı eylem çarılarına da değinen Çelik, şunları kaydetti:

"Ben tüm bu değerlendirmeleri sendikalar arasındaki mücadeleye bağlıyorum. Ne vereceğimiz belli mi? Neyin eylemini yapıyorsunuz? Görüşmelerimizde her tarafta esneme var, teklifimiz son değil, yükselebilir. Aslında güzel diyaloglarımız var. Sendikalar medyada bir yönüyle görünüyor, ama mutfaklar iyi çalışıyor. Sağlıklı bilgilerle geliyorlar"
Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR