BIST 9.070
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.326,31
GÜNCEL

Bakan Bekir Pakdemirli'den THK uçakları açıklaması! Eleştirilere yanıt verdi

Türk Hava Kurumu'nun yangın söndürme uçaklarının hangarda bekletilip yangınlarda kullanılmadığı yolundaki eleştirilere cevap veren Tarım ve Orman Bakanı yanıt verdi

Eski Türk Hava Kurumu yöneticisi Bayram Duman'ın "Bizim uçaklarımız kişisel hırslar yüzünden hangarlardan çıkarılmıyor oysa bu yangınları biz bir saatte söndürürdük" açıklaması yaptı. Bu açıklamanın ardından gazetecilerin sorusu üzerine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bizim THK ile sorunumuz yok, bu uçaklarla ilgili problem var, THK uçakları uçabilecek kapasitede değil" dedi.

Bakan Pakdemirli daha önce ne demişti?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli daha önce yaptığı açıklamada, THK'nin yangın söndürme uçakları ile ilgili "Kim uçmak istiyorsa uçsun bunlarla. Benim THK'ye bir lira borcum yok. Biz kamu kurumuyuz, bu iş çocuk oyuncağı değil. Benim teşkilatım bunlarla uçmak istemiyor, nokta. Memuriyeti olanlar diyor ki 'Ben bu uçağa binmem.' 'Bineceksin' dediğin zaman, 'Memuriyetten atın beni yine de binmem.' diyor. Bu uçaklar belge üzerinde ne olursa olsun, emniyetli olarak addedilmiyor. Hele ki bu saatten sonra devletin bir bakanı 'Biz bu uçakları emniyetli bulmuyoruz.' demiş, konu bitmiştir" açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR