BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
GÜNCEL

Bakan açıkladı vize o tarihte kalkıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Avrupa ülkelerinin uyguladığı vizelerin Haziran ayı itibariyle ortadan kaldırılacağını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yazıhan İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı. 

Avrupa ülkelerinin uyguladığı vizelerin Haziran ayında kaldırılacağını açıklayan Tüfenkci, "1 Kasım'dan sonra seçim vaatlerimizi gerçekleştirme adına hızlı bir giriş yaptık. 3 aylık sürece içinde ne vaat etmişsek hayata geçirdik. Yıllardır Türkiye'nin beklediği vize muafiyeti noktasında, iş adamlarının, tüccarın daha fazla kazanabilmesi için AB'nin koymuş olduğu vizeleri de inşallah Haziran ayı itibariyle ortadan kaldıracağız. Engelsiz şekilde Avrupa'ya seyahat imkanı sunacağız." dedi.

Tüfenkçi "Sizin de beklediğiniz havza bazlı destekleri kayısımıza da vereceğiz. Kayısının pazarlanması ve ticarileşmesi noktasında bakanlığımız Malatya için özel çalışıyor. Bunu yakinen takip ediyoruz. Biz sadece kayısı ile Malatya'yı büyütmek istemiyoruz, sanayisi ile büyütmek istiyoruz. Bunun için 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin kamulaştırılma problemi hamd olsun hallettik. İlk dilim parasını gönderdik. İkinci dilim de önümüzdeki ay içinde gelmiş olacak. Buralara fabrikalar kurulsun diye bunu önemsiyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR