BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84
EMEKLİ

Bağ-Kur ve SSK borçları silinecek

KİLİS Belediye Başkanı Hasan Kara, şehre atılan roketler nedeniyle Bakanlar Kurulunca esnafın ertelenen Bağ-Kur ve SSK borçlarının silineceğini bildirdi.

KİLİS Belediye Başkanı Hasan Kara, esnafın Bağ-Kur ve SSK borçlarının silineceğini açıkladı.

Kilis Ticaret ve Sanayi Odasında kentteki sivil toplum kuruluşları ve oda başkanlarıyla bir araya gelen Kara, burada yaptığı konuşmada , Kilis'e atılan roket mermilerinin ardından oluşan olumsuz havanın hızla dağıldığını söyledi.

Şehrin ekonominin tekrar canlanabilmesi adına çeşitli kampanyalar yürütüleceğini belirten Kara, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla esnafın mağduriyetinin giderilmesi için önemli adımlar atılacağını aktardı.

BAĞ-KUR VE SSK BORÇLARININ SİLİNMESİ

Bakanlar Kurulunun Bağ-Kur ve SSK borçlarını silme yetkisi bulunmadığını, bu konunun Bütçe Kanunu ile alakalı olduğunu dile getiren Kara, şunları kaydetti:

"Aralık ayındaki Bütçe Kanunu'nda ertelenen Bağ-Kur ve SSK borçları ödenecek ve primler alınmayacak. Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın Kilis'e gelip bazı şeyleri söylediği takdirde bu mesafe çok daha hızlı olur. Ama bizim de buna bir altyapı hazırlamamız gerekiyor. Ayakkabı ihtiyacımız olmasa bile bir tane daha ayakkabı alalım o ayakkabıyı da bir ihtiyaç sahibine verelim. Yani piyasaya hareket döngüsü getirelim bu sayede. Bir siyasi atmosfer olmadan bu çarkı harekete geçirelim. Karınca kararınca biz bu çarkın dönebilmesi için bir ivme kazandıralım." dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR