BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

ATO'dan yüz öğrenciye sertifika

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO), yürüttüğü Dış Ticaret Eğitim Projesi'ne katılan 120 öğrenci eğitimlerini tamamlayarak ''Dış Ticaret Uzmanı Sertifikası'' almaya hak kazandı.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ATO, Türkiye'nin 2023 yılı için koyduğu 500 milyar dolarlık ihracat hedefini dış ticaret uzmanı yetiştirerek destekliyor.

Söz konusu destek doğrultusunda, ATO tarafından düzenlenen projeye değişik üniversitelerden katılan 120 öğrenci eğitimlerini tamamlayarak ''Dış Ticaret Uzmanı Sertifikası'' almayı hak etti.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları, 1 Şubat 2013'de ATO Meclis Salonu'nda yapılacak törenle verilecek.

Programda, katılımcılara, uluslararası pazarlama ve elektronik ticaret, dış ticaret gümrük ve kambiyo mevzuatı, dış ticarette kullanılan belgeler ve ödeme şekilleri, fiyatlandırma, dış ticaretin finansmanı ve muhasebesi, kalite ve verimlilik başlıkları altında eğitimler veriliyor. Eğitimlerin dışında öğrencilere ''pazar'' çalışmaları verilerek, öğrencilerin ülkeleri ve ''pazar'' olanaklarını da öğrenmeleri sağlanıyor.

Öte yandan, 2010 yılından bu yana devam eden program çerçevesinde 120'si 2012 yılında olmak üzere toplam 400 öğrenci mezun olmaya hak kazandı.

Dış Ticaret Eğitim Projesi, 2023 hedefine ulaşmaya hizmet edecek

Açıklamada, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ATO Başkanı Salih Bezci, Dış Ticaret Eğitim Projesi'nin Türkiye'yi 2023 hedefine ulaştırmaya hizmet edeceğini belirterek, ''İhracatı artırmak için bir yandan üretimi artırırken diğer yandan üretileni pazarlayacak insan yetiştirmek gerekiyor'' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin ekonomisini büyütmeyi, ihracatını ve istihdamını artırmayı hedeflediğini ifade eden Bezci, Türkiye'nin ihracatının, illerin ihracatını artırmakla mümkün olduğunu vurguladı.

''Bu bir bayrak yarışı ve herkes kendi kulvarında bu yarışı koşacak. Bunun bir ayağı da malı pazarlayacak elemanı yetiştirmektir'' diyen Bezci, ATO'nun maddi ve manevi imkanlarını Türkiye ekonomisine ivme kazandıracak çalışmalar için kullandıklarını kaydetti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR