BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

Atanamayan branş öğretmenleri tepkili!

İzmir'de, Konak Meydanı'nda yüksek puan aldıklarını, fakat kontenjan azlığı nedeniyle atanamadıklarını belirten branş öğretmenleri tepki gösterdi.

İzmir'de, Konak Meydanı'nda toplanan bir grupbranş öğretmeni, alan sınavlarında yüksek puan almalarına rağmen kontenjan azlığı nedeniyle atanamadıklarını belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Öğretmenler adına konuşan Türkçe Öğretmeni 26 yaşındaki Güldane Taş, "Bugün bayram ama biz üzüntü içindeyiz. Sevinemiyoruz, gülemiyoruz, rahat uyuyamıyoruz, bizlere yapılan adaletsizliği unutamıyoruz" dedi.

Konak Meydanı'nda toplanan Türkçe, fizik, kimya ve matematik gibi branş öğretmenleri, "İzmir uyuma öğretmenine sahip çık, "Adalet istiyoruz" sloganları attı. Ellerinde, 'Branşıma dokunma', 'Branşçıya sınıf ayrımı yapma', 'Ücretmen değil öğretmen istiyoruz' yazılı dövizler taşıyan bir grup öğretmen adına Türkçe öğretmeni Güldane Taş basın açıklaması yaptı. Yüksek puan almalarına rağmen kontenjan azlığı nedeniyle atamalarının yapılamadığını belirten Taş, "Verilen kontenjanlar şans oyunlarına bile aykırı. Alan sınavından 40 net yapıp atanamayan öğretmen arkadaşımıza karşılık sınıf öğretmenliğinde 15 netle dahi atanan binlerce öğretmenimiz var. Öyle branşlar var ki verilen kontenjan dehşet verici. Bu bir kıyımdır. Başka alanlarda iş bulmamız söyleniyor. Ben coğrafya öğretmeniysem sıva yapmaktan, garsonluktan ne anlarım. Başka alanlarda iş bulacaksam, neden 4 yıl bu devlete harç ödedim? Madem beni öğretmen yapmıyorsunuz neden yıllarımdan, gençliğimden çaldınız? Bizlerin sıralaması 250, 400, 570. 50 soruluk alan sınavı netlerimiz 40, 39, 38. Daha ne yapalım. Duyun bizleri artık" diye konuştu. Açıklamanın ardından bir süre slogan atan öğretmenler daha sonra dağıldı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR