BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,62
ALTIN 2.488,74
İŞÇİ

Asgari ücret için kritik tarih sayılı günler kaldı

Çalışanların en çok merak ettiği sorular "2018 asgari ücreti ne zaman açıklanacak asgari ücret 2018 yılında ne kadar olacak? Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücrette artık sona gelindi.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri kapsamında üçüncü toplantısını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) ev sahipliğinde yaptı. Bakan Jülide Sarıeroğlu da asgari ücretle ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Asgari ücret cuma günü açıklanacak.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında toplanan Komisyonda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını TİSK temsil etti. Toplantının açılışında konuşan TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, 100 liralık asgari ücret desteğinin 2018'de de devam etmesini istediklerini belirtti.

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, şöyle konuştu: "2018 yılında hedeflenen enflasyonu dikkate aldığımızda bir açmazdayız. Bugün Kalkınma Bakanının hazırladığı raporu tekrar gözden geçireceğiz, ona göre son toplantıda gerekli düşüncelerimizi söyleyeceğiz." Akansel Koç, "Türk-İş'in beklentisini yüksek mi buldunuz?" sorusu üzerine, "Çok yüksek. Türkiye gerçeklerine uygun bir rakam değil." dedi. Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat da net bin 893 lira 90 kuruşluk tekliflerinin arkasında olduklarını söyledi. Toplantının ardından Önder, "Bugünkü toplantıda işveren tarafının taleplerini, Kalkınma Bakanlığının analizlerini dinledik. İki tarafın taleplerini değerlendireceğiz, işçi ve işveren tarafları da değerlendirecektir. Bu ayın son haftasında Bakanlığımızdaki toplantıyla rakamı açıklayacağız" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milyonlarca kişinin gözü kulağı hükümet ve sendikaların görüşmesinden çıkacak güzel haberde. Asgari ücrette son dakika gelişmesi yaşandı. Asgari ücret 29 Aralık Cuma günü açıklanacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR