BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,29
İŞÇİ

Asgari ücret 2018 ne kadar olacak Türk İş rakamı açıkladı

Asgari ücret 2018 ne kadar olacak Türk iş asgari ücret net rakamları açıkladı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücret 2018 ile ilgili ikinci toplantı bugün yapıldı. Asgari ücret 2018 güncel bilgilere gelin hep birlikte bakalım.

Hem çalışanın hem de işverenin merak ettiği asgari ücrette artık sona gelindi. Yeni yıla sayılı günler kala merakla beklenen Türk İş açıklaması geldi. Peki Türk İş asgari ücret için ne diyor?

Asgari ücrette artık sona gelindi. Yıl sonuna doğru açıklanması beklenen asgari ücret 2018 için ikinci toplantı bugün yapılacak. Hem işverenleri hem de çalışanları ilgilendiren asgari ücretle ilgili CHP'de ikinci kez açıklama gelmişti. CHP yaptığı açıklamada asgari ücretin 2018 yılında 2 bin TL olmasını dile getirmişti. DİSK ise geçen yıl bu maaşı önermişti bu yıl ise asgari ücret 2 bin 300 TL olmasını önerdi. Türk İş'ten konuyla ilgili henüz açıklama gelmedi. Gelin hep birlikte asgari ücret 2018 ikinci toplantıda neler olacak sorusunun yanıtına bakalım.

TÜRK İŞ AÇIKLAMA YAPTI  Hükümetle asgari ücret görüşmelerini sürdüren Türk-İş, yeni yılda geçerli olacak ücret için talebini açıkladı. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için taleplerinin net 1893 lira olduğunu belirtti. Türk-İş Başkanı, "KİT’lerdeki taşeron çalışanların kadroya alınmasıyla ilgili sorunun büyük ölçüde çözüleceğini bekliyoruz" dedi. Asgari ücret halen net 1404 lira olarak uygulanıyor.

 
 
 
 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR