BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

Arınç dershane taslağının son halini anlattı

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Bülent Arınç, dersane taslağının imzaya açıldığını belirtti. Arınç, çok pozitif bir düzenleme yapıldığı görüldü. Arkadaşlarımız katkılarını sundular. Olumlu bulunarak imzaya açıldı" dedi.

Meclis gündemine süratle alır komisyondan süratle geçerse bu geçebilir. Ama diyelim ki Mart ayının başında meclis seçim nedeniyle tatile girecekse marttan sonra da bakılabilir. Ama meclise sevk edilir edilmez komisyon ve genel kurul sürecinden geçmesidir.

DERSHANE DÜZENLEMESİ

Arınç iki bakanın sunum yaptığını belirtti. "Adalet Bakanımız, Kişisel verilerin korunması kanunu"nu tanıttı. Bakan arkadaşlarımız görüşlerini belirtti. Tasarı imzaya açıldı" dedi.

Arınç ayrıca, Milli Eğitim Personeli ve Teşkilat Yapısına İlişkin Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını, bunun 3 maddesinin dershanelerle ilgili olduğunu belirterek, "Özel dershanelerinin faaliyetlerinin daha önce açıkladığımız gibi 1 Eylül 2015'e kadar sürdürülmesi. Bunların özele okula ve başka özel eğitim kurumuna dönüşmek isteyenlerin desteklenmesi, öğrenci etüt merkezlerinin buna bağlı hükümleri içermektedir. Çok pozitif bir düzenleme yapıldığı görüldü. Arkadaşlarımız katkılarını sundular. Olumlu bulunarak imzaya açıldı" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR