BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Araç Borç Sorgulama- Araç borcu plaka ile sorgula hasar kaydı sorgula

Aracınızın borcunun ve hasar kaydının olup olmadığını merak ediyor musunuz? Tek tıkla araç borcu sorgulama yapabilir ve araç hasar kaydını sorgulatabilirsiniz. Araç Borç Sorgulama- Araç borcu plaka ile sorgula hasar kaydı sorgula.

Aracınızın borcunun ve hasar kaydının olup olmadığını merak ediyor musunuz? Tek tıkla araç borcu sorgulama yapabilir ve araç hasar kaydını sorgulatabilirsiniz. Araç Borç Sorgulama- Araç borcu plaka ile sorgula hasar kaydı sorgula.

Araç borç sorgulama ile borcunuzun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Araç borç sorgulama işlemleri ve araç borç sorgulama ile ilgili mevzuat hakkında bilgi almak için haberin devamını okuyabilirsiniz.


Araçların vergi ve diğer zorunluluklar nedeniyle borcu olabilmektedir. Bu nedenleözellikle araç alım ve satım işlemleri öncesinde araç borçsorgulama yaparak, var olan tüm borçların kapatılması gerekilmektedir. Aksi halde sistem tarafından aracın yeni birine satışına izin verilmeyecektir. Aracını satmak isteyen kişilerin dışında, herhangi bir sorun yaşamak istemeyen ve borçların artmasını önlemek amacıyla borçların sorgulanarak ödenmesi gerekmektedir. Araç borç sorgulama yaparak internet üzerinden bu konuyla ilgili yardım alabilirsiniz. Üstelik yapacağınız sorgulamaların sonucunda borçlarınızı online olarak ödemeniz de mümkündür.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ HASAR SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Araç borç sorgulama işlemlerini farklı sistemler üzerinden yapabilirsiniz. Araçların ceza, vergi ve ya muayene durumlarına göre borcu olabilmektedir. Bu nedenle borç çıkabilecek tüm durumlar için sorgulama yapılmalıdır. Trafik cezaları içinEmniyet Genel Müdürlüğü üzerinden trafik cezası sorgulaması yapmanız gerekmektedir. Yapacağınız sorgulama sonucunda herhangi bir trafik cezasının olup olmadığını görebilirsiniz. Eğer cezanız bulunuyorsa, online bankacılık sistemleriüzerinden ya da GİB internet vergi dairesi üzerinden trafik cezası borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Vergi konusunda araç borç sorgulama yapmak içinse, GİB internet vergi dairesi üzerinden motorlu taşıtlar vergisi bölümüne giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş işlemlerinizin ardından sayfada sizden istenen bilgileri girmeniz ile birlikte, vergilerinizi ödeyip ödemediğinizi öğrenebilirsiniz. Vergilerinizi ödemediyseniz, ekrandaki borçlarınızı seçerek ödeme adımlarını takip edebilir ve tüm vergi borçlarınızı ödeyebilirsiniz. Vergiler, yıl içerisinde iki taksit halinde alınmaktadır. Bu nedenle bir yıl içerisinde farklı dönemlere ait borçlarınız da olabilmektedir.

Muayene konusunda ise zamanında muayenesi yapılmayan araca, faiz işlemleri uygulandığı için araçların muayene borcu olabilmektedir. Bu konuda ise araçlarınmuayene gecikme bedeli hesaplaması yapılarak ne kadar borcu olabildiği belirlenebilmektedir.

Sizler de belirtilen siteler üzerinden araç borç sorgulama işlemlerin yapabilirsiniz. Böylecearacın borcunun olup olmadığı konusunda kesin bilgiyeulaşabilirsiniz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR