BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Altın alacaklar dikkat o isim uyardı! O kapanış olmadan...

Altın fiyatları dalgalı seyir izlerken teknik analist ve piyasa uzmanı Tunç Şatıroğlu'ndan kritik uyarılar geldi. Belirsizlik olduğuna dikkat çeken Şatıroğlu, "Gram altında gösterge AL'a dönmüş olsa da 505 üzerinde kapanış olmadan alım yapmak risklidir." dedi.

Günlük olarak dolar ve altın gibi önemli yatırım araçlarının teknik analiz çalışmalarını sosyal medya hesabında paylaşan Tunç Şatıroğlu bugünkü paylaşımında yatırımcılara dikkat çekici bir altın uyarısında bulundu.

Şatıroğlu paylaşımında ABD Merkez Bankası’ndan gelen açıklamaların altın fiyatlarını düşürdüğünü öne sürerken piyasaların tarım dışı istihdam verisin beklediğini paylaştı.

"Alım yapmak risklidir"

Şatıroğlu altın fiyatı için “altında tarım dışı istihdam verisi öncesinde yatay seyir devam ediyor. Fed yetkililerinin açıklamaları altını düşürürken, 1790 - 1800 bölgesinde alımlar geliyor. Belirsizlik Powell'ın açıklamalarına kadar sürecek gibi” diye yazdı.

Şatıroğlu gram altın fiyatı için de yatırımcıya “ Gram altında gösterge AL'a dönmüş olsa da 505 üzerinde kapanış olmadan alım yapmak risklidir.” Şeklinde uyarıda bulundu.

"Dolar kurundaki düşüşler alım fırsatı veriyor"

Altın fiyatındaki beklentilerini bu sözlerle açıklayan Şatıroğlu dolar kuru içinde 8.55 TL bölgesinin önemli bir direnç olduğunu ifade etti. Şatıroğlu dolar kurundaki düşüşlerin alım fırsatı olduğunu açıklayan Şatıroğlu “Faiz artmadığı sürece yükselişin devam etmesini bekliyorum. 8,63 geçildikten sonra yükseliş hız kazanacaktır.” diye yazdı.

Bu arada piyasaların kapanış günü olan cuma gününde ons altın 1800 doların aşağısına sarkarak 1794 dolara kadar düştü. Dolar kuru ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz indirim beklentilerini artırdığı konuşması sonrası yükseliş hareketini sürdürüyor. Dolar konuşma öncesi 8.30 TL’ye kadar geri çekilmişken Erdoğan’ın “Faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz. Yüksek faiz yok. Yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir. Düşük faiz düşük enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır. Ağustos’ta düşük enflasyona geçeceğiz.” Söylemi sonrası 8.60 TL’ye yükseldi. Ons altındaki düşüşe rağmen dolardaki artış gram altın fiyatlarına da yansıdı. Piyasaların kapanış gününde gram altın fiyatı 493 TL’den 497 TL’ye kadar yükseldi

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR