BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.437,37
MEMUR

Akademik zam çalışmaları meyvesini verdi!

Akademik uzmana zam konusu gündemi salladı. Bizde Memurhaber olarak konunun en hakim isimlerinden birisi olan Öğretim Elemanları Sendikası Genel Başkanı Vahdet Özkoçak ile gündemi sallayacak bir röportaj yaptık.

MEMURLAR- Akademik uzmana zam konusu gündemi salladı. Bizde Memurhaber olarak konunun en hakim isimlerinden birisi olan Öğretim Elemanları Sendikası Genel Başkanı Vahdet Özkoçak ile gündemi sallayacak bir röportaj yaptık. İşte o röportaj;

Akademik zam sürecinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zuhal Topçu ile görüşmelerinizin sonucu nedir?

Akademik zam için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Maliye Bakanlığı, akademik kadrolar için zam düzenlemesi yaparken uzman statüsündeki kadroları devre dışı bırakmıştı. Sayın Zuhal Topçu ile akademik zam görüşmelerimiz meyvesini verdi. Prof. Dr. Zuhal Topçu, akademik uzmanların zam sorununu AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile görüştü. Naci Bostancı görüşmede, akademik hayatına uzman olarak başladığını hatırlattı, uzmanları kapsam dışı bırakan düzenlemenin yanlış olduğunu söyledi. Bostancı, düzenlemenin yapılması için mutlaka gerekli görüşmeleri yapacağını söyledi. Naci Bostancı ve Zuhal Topçu'nun akademik zam süresine katkıları yadsınamaz. Ayrıca ÖGESEN ve ÖGEDER olarak akademik uzmana zam kanun teklifini Zuhal Topçu'ya ilettik. Akademisyenlere zam gelecekse "Ya hep, ya hiç" sloganımızla yola çıktığımızı belirtmek isteriz.

Sosyal medyada akademisyenler sesini bir kez daha duyurdu. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

ÖGESEN olarak Twitter ve Facebook'ta sesimizi çok çabuk duyuruyoruz. Bugün hangi sendika sosyal medyada tek çatı altında toplanabiliyor. Biz bunu başardık. Akademisyenler sosyal medyayı çok iyi bir şekilde kullanıyor, akademikuzmanazam hashtagi ile sesimizi bir kez daha duyurduk.

Akademik zam için kimlerle görüşme yaptınız?

Başta Ankara Üniversitesi rektörümüz Prof.Dr. Erkan İBİŞ'in akademik zam sürecinde bizlere desteği büyük oldu. Eski YÖK Başkanımız, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve siyasi partilerden birçok milletvekilleri ile görüştük. Akademik zam verimli çalışmaların ardından kazanılan bir zafer halini aldı.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu akademik zamma nasıl bakıyor?

Birçok milletvekili akademik zamma yeşil ışık yakmış durumda. Akademisyenler TBMM'den tüm desteği aldı.

Akademik zamdan uzmanların muaf tutulması ve kanun teflinin tekrar Meclis'e sunulması hakkında neler söylersiniz?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, akademik zamdan tüm akademisyenleri etkileyecek demişti.

ÖGESEN olarak akademik zam sürecinde hükümetten beklentileriniz neler?

Bizim tek beklentimiz akademik uzmanlarında akademik zamdan yararlanabilmesidir. Uzmanların akademik zamdan muaf edilmesi hepimiz üzmüştü. Fakat bu hatanın sehven yapılan bir hata olduğunu görmüş olduk. Maliye Bakanlığı uzmanlarının bu konu hakkında dikkatli olmalarını talep ediyoruz.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR