BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,01
ALTIN 2.323,40
MEMUR

Akademik zam çalışmaları başladı!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıklamalarını Memurhaber'den Niyazi Solak'a değerlendiren ÖGESEN ve ÖGEDER Genel Başkanı Özkoçak, akademisyenlerle ilgili önemli noktalara değindi.

/ ÖZEL HABER - NİYAZİ SOLAK- TRT Haber'de dün akşam gündeme ilişkin soruları yanıtlayan ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, üniversitelerdeki akademik personeli yakından ilgilendiren seyyanen zam konusuna açıklık getirdi.

Akademik zamma ilişkin soruları yanıtlayan Babacan, "Seyyanen zam 2014 yılında en çok öğretmenlerimizi etkiledi. Şuanda üniversitelerimizde görev yapmakta olan akademik personel için düğmeye bastık. Teknik bir çalışma taslak olarak oluştu. Başka bir çalışmamız bulunmuyor. Kamunun maaş rejimini bozacak bir adım atılmayacak." açıklamasını yaptı.


Bizde Memurhaber olarak Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıklamalarını Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) ve Öğretim Elemanları Derneği (ÖGEDER) Genel Başkanı Vahdet Özkoçak ile değerlendirdik. Ali Babacan'ın açıklamalarını Memurhaber'den Niyazi Solak'a değerlendiren, Özkoçak'ın verdiği röportaj basında ve medyada geniş yankı buldu. İşte o röportaj;

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıklamaları hakkında neler söylemek istersiniz?

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, üniversitelerdeki akademik personele yapılacak zamma sıcak baktılarını ve çalışmalara başladıklarını vurguladı. Bu açıklamalar biz akademisyenlerin yüreğine su serpti. Akademisyenlerin 14 yıldır devam eden akademik zam hasreti nihayet sona erecek.

Hakim ve savcılara verilen seyyanen zam hakkında neler söylersiniz?

Hakim ve savcılara yapılan seyyanen zam, diğer kamu personellerinin aklında soru işareti bıraktı. Kamuda sadece hakim ve savcılara değil, akademisyenlerede zam yapılmalıdır.

Bazı basın ve yayın organlarında akademisyenlere yapılacak zammın, sadece araştırma görevlilerini kapsamayacağına ilişkin bilgiler yer alıyor ne dersiniz?

Akademik zam gelecekse her kesime eşit miktarda gelmelidir. Sadece araştırma görevlilerine zam yapılarak, akademik personel arasında eşitlik sağlanmış olmaz. ÖGESEN ve ÖGEDER olarak üniversitelerde görev yapan tüm akademik personele bu zammın gelmesini talep ediyoruz.



Akademik zam verilirken, performans kriteri getirileceğinden bahsediliyor, süreç nasıl işleyecek?

Akademik zam için performans ölçümü yapılması demek, eşit işe, eşit ücret verilmesi anlamına geliyor. Tüm akademisyenler eşit işe, eşit ücret verilmesini talep ediyor. Hükümetin çalışmaları da bu yönde olacak.

ÖGESEN ve ÖGEDER olarak akademik zamm ilişkin çalışmalarınız nelerdir?

Hem hükümet hemde muhalefetten birçok milletvekili ve yetkili isimlerle görüşmelerimiz oldu. Hükümet ve muhalefet akademik zamma sıcak baktıklarını bildirdiler.

Akademik personele zam görüşmeleri ne zaman yapılacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Gökhan Çetinsaya, akademik zam konusunu önümüzdeki günlerde görüşecek ve tamamen bir netliğe ulaştıracak. Bizde akademik zam çalışmalarına tam destek vereceğiz.

Akademik zam kimleri kapsamalıdır?

Üniversitelerdeki akademik personele yapılacak zam, sadece araştırma görevlilerini kapsamamalıdır. Okutmanları, uzmanları, öğretim elemanlarını ve tüm akademik personeli kapsamalıdır. Aksi takdirde üniversitelerdeki akademik personel arasında eşitlin sağlanmış olamaz.

14 yıldır devam eden akademik zam hasreti 2014'te sona erecek mi?

ÖGESEN ve ÖGEDER olarak, 14 yıllık süren akademik zam hasretnin bir an önce sona ermesini talep ediyoruz. Gerek hükümet, gerekse muhalefetten de tam destek aldığımıza göre, akademik zam bu yıl içerisinde gelmelidir.

Akademik zam gelmezse yapılacak çalışmalarınız nelerdir?

Öğretim Elemanları Sendikası ve Öğretim Elemanları Derneği ve tüm akademisyenler olarak akademik zammın gelmediği takdirde grev ve derse girmeme hakkımızı kullanacağımızı belirtmek isteriz.


Yorumlar 4 Yorum
ÇOK OKUNANLAR