BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.385,02
İŞÇİ

Adalet Bakanlığı personel alımı şartları neler?

Adalet Bakanlığı, 2016 CTE Adalet bakanlığı sözleşmeli gardiyan alımı yapacağını açıkladı. Adalet Bakanlığı personel alımı şartları neler?

Adalet Bakanlığı, 2016 CTE Adalet bakanlığı sözleşmeli gardiyan alımı yapacağını açıkladı. Adalet Bakanlığı personel alımı şartları neler? Personel alımının başvuru tarihi ve adresi hakkında ayrıntılı bilgi memurhaber.com'da.

 Adalet Bakanlığı, personel alımı başvuruları 4 Nisan tarihinde başlamıştı. Bu hafta sona erecek olan personel alımı başvurular, Adalet Bakanlığı zabıt katibi ve gardiyan sınav başvuruları 15 Nisan tarihinde sona erecek. Geçtiğimiz haftalarda Devlet Personel Başkanlığı (DPB)’nın internet sitesinden yayınlanan ilana göre, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde görevlendirmek üzere 2 bin 954 sözleşmeli personel alacak.

Adalet Bakanlığı personel alımı CTE başvuruları başladı mı? Adalet Bakanlığı 2016 yılı için önceden belirlediği şartlara uyan vatandaşlar arasından 2454 infaz ve koruma memuru (gardiyan), 144 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi, 155 şoför, 26 aşçı, 56 teknisyen, 95 sağlık memuru, 24 kaloriferci meslek grubuna ait CTE sözleşmeli personel alımı yapacak. CTE başvuru şartları ne? Sorusunun cevabı ile CTE başvuru nasıl yapılır?

ADALET BAKANLIĞI CTE SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Adalet Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde duyurmuş olduğu bünyesinde görevlendirmek üzere yapacağı personel alımı başvuruları başladı. 4 Nisan tarihinde başlayan başvurular 15 Nisan 2016 tarihinde sona erecek. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde görevlendirmek alınacak olan 2 bin 954 sözleşmeli personelin; 2454’ü infaz koruma memuru, 155’i şoför, 144’ü büro personeli (zabıt katibi), 26 aşçı, 56 teknisyen, 95 sağlık memuru, 24 kaloriferci meslek grubundan seçilecek.

ADALET BAKANLIĞI BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

ADALET BAKANLIĞI CTE SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN ADALET BAKANLIĞI 2016'DA 10 BİN 500 PERSONEL ALACAK

Adalet Bakanlığı'nın, 2016 yıl sonuna kadar adliyeler ile CTE cezaevlerinde istihdam edilmek üzere toplam 10 bin 500 yardımcı personel alacağı öğrenildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla adliyeler ile cezaevlerindeki yardımcı personel sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar başlatıldığı, bu kapsamda adliyeler ile cezaevlerindeki ihtiyaçlar doğrultusunda yıl sonuna kadar 10 bin 500 yardımcı personel istihdam edilmesi kararlaştırıldığı öğrenildi. Alınacak olan personelin 3 bin zabıt katibi, 7 bin 500 infaz ve koruma memuru (gardiyan) olarak istihdam edielceği edinilen bilgiler arasında.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI 15 NİSAN'DA BİTİYOR

Adalet Bakanlığı'nın personel alımı ile ilgili başvurtuları kısa bir süre önce sona eriyor. Yapılan açıklamaya göre, CTE Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ilk aşamada 2 bin 954 sözleşmeli personel alımı için ilan verdi. Sözleşmeli personel olabilmek için başvuru süresi 15 Nisan'da sona erecek. Kalan kontenjanlara yönelik ise, önümüzdeki aylarda ilan yayımlanması bekleniyor.

CTE SÖZLEŞMELİ PERSONEL BAŞVURU ŞARTLARI

Adalet Bakanlığı’nda görev yapacak olan Sözleşmeli Personel başvuru şartları (Genel) şöyle; -T.C. vatandaşı olmak -Kamu haklarından mahrum bulunmamak -Askerlikle ilgili bir sorunu olmamak (askerliğini yapmış, erteletmiş veya yedek sınıfa alınmış olmak Güvenlik soruşturması olumlu neticelenmek -Tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınacak sağlık raporu edinmek -18 yaşını 15 Nisan 2016 tarihi itibariyle doldurmuş olmak -KPSS puanı en az 70 olmak İnfaz ve koruma memurluğu için 1 Ocak 2014 itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak (1 Ocak 1984 ve sonrasında doğanlar başvuru yapabilecek), diğer kadrolar içinse 35 yaşını bitirmemiş olmak (1 Ocak 1979 ve sonrasında doğanlar başvuru yapabilecek) Başvuru Tarihleri Başvurular 4 Nisan Pazartesi günü başlayıp 15 Nisan Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek.

 ADALET BAKANLIĞI CTE SÖZLEŞMELİ PERSONEL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adalet Bakanlığı 2016 CTE Sözleşmeli personel başvurusu yapacak olan adaylar; Başvuruların Yapılması Şartları sağlayan adaylar başvurularını adalet komisyonu başkanlıklarından veya Adalet Bakanlığının internet sitesinden alacakları başvuru formunu (yukarında linki bulunan) doldurarak öğrenim belgesi, sınav sonuç belgesinin aslı veya çıktısı veya komisyon başkanlığı onaylı bir örneğiyle birlikte ilgili adalet komisyonu başkanlığına veya Cumhuriyet Başsavcılıklarına yapacak. İlan edilen pozisyonlardan Sözleşmeli infaz ve koruma memuru adayları için beş katı aday, diğer sağlık personeli (sağlık memuru), destek personeli (aşçı, kaloriferci) ve teknisyen adayları için yine beş katı kadar aday, şoför kadroları içinse 10 katı kadar aday sözlü sınava çağırılacak.

Sözleşmeli büro personeli kadrolarında ise başvuran adayların 20 katı uygulamalı sınava alınıp, uygulamalı sınav sonucunda başarılı olanlar arasından ilan edilen kadro sayısının 3 katı kadar aday sözlü sınava alınacak. Uygulama sınavı verilen metni en fazla doğru kelime yazan adaylardan başlamak üzere yapılacak sıralamaya göre yapılacak. Sınav Şekli Sınav sözlü ve uygulamalı olmak üzere 2 aşamada yapılacak. Sözlü sınavda mesleki bilgi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Genel Kültür ve bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği alanlarından sınav puanı verilecek. Sözlüden 70 ve üzerinde puan alan adaylar başarılı olacak. İlanlı ilgili detaylı bilgilere ve kadro dağılımlarına kılavuzdan ulaşabilirsiniz.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK

Adalet Bakanlığı'nın ceza ve tevkifevleri için alacağı personel ile ilgili 4 Nisan tarihinde başlayan başvurular devam ediyor. 11 gün sürecek olan başvurular 15 Nisan 2016 Cuma tarihinde sona erecek.

CTE SÖZLÜ SINAV TARİHİ

Adalet Bakanlığı Sözleşmeli infaz ve koruma memuru, büro personeli (ceza infaz kurumu katipliği), teknisyen, diğer sağlık personeli (sağlık memuru), destek personeli (şoför, aşçı ve kaloriferci) sözlü sınavı 13 Haziran 2016 ve devam eden günlerde yapılacaktır. Alınacak personel sayısı ve unvanına göre sözlü sınavın tarihleri sınavı yapacak ilgili komisyonca belirlenerek ilan edilecektir.

CTE SINAV ŞEKLİ CTE sınav şekli, sınav sözlü ve uygulamalı olarak yapılacaktır.

CTE SÖZLÜ SINAV KONULARI

a) İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi (40 puan),

b) Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi (20 puan),

c) Genel kültür (20 puan),

d) Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği (20 puan), konularından oluşmaktadır. Adayın sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alması gerekecektir.

Şoför kadrolarına atanacak adayların mesleki bilgisi tespit edilirken araç başında ve araç kullanma becerisi ölçülmek suretiyle yapılacaktır. Aşçılık sözlü sınavında; halk eğitim müdürlükleri veya diğer kurumlarda aşçılık işlerinden anlayan ehil bir kişinin görüşüne başvurulabilir.

ADALET BAKANLIĞI 3 BİN ZABIT KATİBİ ALACAK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, 2016 yılında 3 bin zabıt katibi alınacağını açıkladı. Zabıt katibi alımlarının haziran ayına kadar yapılmasının planlandığını ifade eden Bozdağ, işsiz gençlere müjdeyi ilk ağızdan vermiş oldu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 5-12 dereceli kadrolara ihtiyaç duyulan zabıt katibi alımı için, bakanlık tarafından "Sınav Birimi" olarak yetkilendirilen Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonları tarafından yapılacak uygulama sınavı ve Bakanlık tarafından yapılacak sözlü sınav ile zabıt katipleri alınacak.

ADALET BAKANLIĞI'NA ZABIT KATİBİ NE ZAMAN ALINACAK?

Adalet Bakanlığı bünyesinde değerleendirilmek için yapılacak olan zabıt katibi alımlarının, Haziran ayına kadar gerçekleşmesi bekleniyor. 2016 KPSS sınavının sonuçları 14 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacağı için başvuracak adayların 2014 KPSS sınavına girmiş olmaları ve istenen taban puanı almaları şartı aranacak. Bunun sebebi ise Bekir Bozdağ'ın alımların bu yıl içerisinde yapılacağını söylese de 3 ay içerisinde yani Haziran ayına kadar alımların yapılmasının planlandığını belirtmesi. Dolayısıyla bu yıl yapılacak olan KPSS sınavının sonuçları yapılan personel alımı planlarının zamanıyla örtüşmüyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR