BIST 10.073
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.427,37
İŞÇİ

Abdullah Gül Hak-İş heyetiyle görüştü!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve yönetim kurulu üyelerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından, açıklama yapan Arslan, ''Toplu İş İlişkileri Kanunu''nun TBMM'den geçtikten sonra Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün kanunu incelediğini kaydeden Arslan, ''Sayın Cumhurbaşkanı'na yasanın neleri getirdiğini, çalışanlar ve Hak-İş açısından olumlu ve olumsuz bulduğumuz yönlerini ayrıntılı bir şekilde ifade ettik. Türkiye'de 500 binden fazla işçinin toplu sözleşme beklediğinin farkında olduğumuzu söyledik. Bu gelişmeler ışığında Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ne yönde gelişecek yarın hep beraber göreceğiz'' dedi.

İşçi ve işveren konfederasyonlarıyla daha önce gerçekleştirdikleri toplantılarda yasanın biran önce çıkartılması konusunda mutabakata vardıklarını hatırlatan Arslan, yasanın içeriğinde itiraz ettikleri noktalar bulunduğunu, bunların ortadan kaldırılması için gerek Meclis Komisyonu'nda gerekse Genel Kurul'da çalıştıklarını anlattı. Arslan, bu süreçler hakkında Cumhurbaşkanı Gül'e ayrıntılı bilgi verdiklerini aktardı.

Yasanın hem işverenler hem sendikalar hem de toplu iş sözleşmesi bekleyen 500 binden fazla insan için büyük önem taşıdığını vurgulayan Arslan, ''Bizim arzumuz, bütün taleplerimizin karşılandığı bir yasanın çıkmasıydı. Maalesef burada bütün isteklerimiz yerine gelmedi. Bu da zaten farklı kesimlerin bir arada olduğu, menfaatlerinin çatıştığı bir sistemde bütün taleplerin karşılanması mümkün değil. Bir uzlaşma gerekiyor. Biz bu yasanın yüzde 98'inde uzlaşmıştık. Uzlaşamadığımız konularla ilgili de lehimize olması için çaba sarf ettik. Bazılarında başarılı olduk, bazılarında olamadık. Takdir Sayın Cumhurbaşkanımızın'' diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR