BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
İŞÇİ

954 taşeron işçi kadroya geçiyor

SEDAŞ ile TES-İŞ arasında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde 954 taşeron işçinin kadroya alınması onaylanmıştı. SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, işçilerin yarın itibariyle kadrolu olacağını açıkladı.

Geçtiğimiz haftalarda Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) ile başkanlığını İrfan Kabaloğlu'nun yaptığı Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Adapazarı Şubesi arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin sonucunda, SEDAŞ bünyesinde çalışan 954 taşeron işçinin kadroya alınması konusunda anlaşmaya varılmıştı. TES-İŞ'in, taşeron işçileri kadroya aldırtması, sendikaların dibe vurduğu bu dönemde önemli bir başarı olarak adledilmiş ve diğer sendikalara örnek olmuştu. Kadroya alınan işçilerin 405'inin Kocaeli'de geriye kalanının ise Sakarya, Düzce ve Bolu'da çalıştığı öğrenildi. İşçiler, itibariyle kadrolu olduktan sonra, TES-İŞ'e üye olup, toplu sözleşmenin getirdiği haklardan faydalanabilecek.


SİNERJİ OLUŞACAK

Taşeron işçilerin kadroya alınmasında iş verenin olumlu tavrı da gözlerden kaçmazken, SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven dün bir basın açıklaması yaparak kadroya alınan işçilere başarılar diledi. Güven şuları söyledi: “SEDAŞ'ın iş süreçlerinde bu uygulamamız sinerji doğuracaktır. Yüklenici firma çalışanlarının, şirket bünyesine alınmasıyla mevcut önceliklerimizin ve gelecek hedeflerimizin daha iyi karşılanacağına inanıyoruz. Şirketimizin hedeflediği verimli çalışma esası doğrultusunda yeni dönemde hizmet kalitesinin arttırılması, her şeyden önce müşteri memnuniyeti açısından, şirketimizin imajı ve kurumsal itibarı açısından da değerlendirildiğinde bu yeni yapılanma, çalışanların sahada SEDAŞ'ı temsil etmesi nedeniyle de oldukça önemli.

İŞ KALİTESİ ARTACAK

Sanayi yoğun bölgemiz, Türkiye de gayri safi hasılanın oluşumuna büyük katkı sağlıyor. Bölgemizde tüm müşterilerimize, ticaret ve sanayinin üretimine sağladığımız enerji dağıtımı ile SEDAŞ ülke kalkınmasında artı değer yaratıyor. Dolayısıyla 7/24 elektrik enerjisi dağıtımıyla, enerjisini sürekli çalışan Türkiye için arzediyor. 1 Temmuzda kadrolu olarak çalışmaya başlayacak SEDAŞ çalışanları da bu anlayış ile yeni dönemde enerji dağıtım hizmetlerinde yüksek iş kalitesi ve verimlilik ilkeleri kapsamında, müşteri memnuniyetini de gözeterek görev yapacaklar.

YATIRIM YAPIYORUZ

Bu çalışanlarımızın iş prosedürleri, işe uyum ve kişisel gelişim eğitim çalışmalarına başlandı. Ayrıca hizmet için yeni araçlar alıyor, araç filomuzu da güçlendiriyoruz.” dedi. Elektrik dağıtımında bu zamana kadar arıza, bakım - onarım, endeks okuma, açma - kesme işlemlerini taşeron firmalardan hizmet alım yoluyla sürdüren SEDAŞ, 1 Temmuz tarihi itibariyle bu işlemleri kendi bünyesinde yapılandıracak.”

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR