BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
MEMUR

8 kurumun kadrolarında flaş değişiklik!

Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Darphane ve Damga Matbaası, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Kamu Denetçiliği Kurumu, Sayıştay, Yargıtay, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları kurumlarının kadrolarında değişiklik yapıldı.

Bugün yayımlanan 2016/8834 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla, 8 kuruma ait bazı kadrolarda dolu ve boş kadro değişiklikleri yapıldı.

Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Kamu Denetçiliği Kurumu, Sayıştay Başkanlığı, Yargıtay Başkanlığı, ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına ait bazı dolu kadrolarda derece değişikliği ve bazı boş kadrolarda da sınıf, unvan ve derece değişikliği yapıldı.

 

BAZILARI İLK DEFA ATAMA YAPMAYA HAZIRLIK ŞEKLİNDE
Yapılan kadro değişikliklerinden bazıları kurumlara ait dolu kadrolarda derece terfilerine yönelik olurken; bazıları ise ilk defa, yeniden, naklen veya görevde yükselme suretiyle atama yapmaya hazırlık şeklinde oldu.

Boş kadrolarda yapılan değişikliklere bakıldığında;

-Başbakanlık için çeşitli unvanlarda toplam 70 adet Müşavir kadrosu ihdas edilmesi, istisnai memuriyet olan bu kadrolara çeşitli yollarla atama yapılacağı,

-Çevre ve Şehircilik Bakanlığına 5 inci dereceden 100 adet Mühendis, 100 adet Mimar ve 50 adet Şehir Plancısı kadrosu ile 10 uncu derecede 10 adet Memur kadrosu ihdas edilmesi, bu unvanlarda personel alımına gidileceği

değerlendirmeleri de yapılabiliyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR